15 april: Symposium Christ at the Checkpoint met dr. Munther Isaac

Kerk in Actie organiseert een Engelstalig symposium over de theologie van het beloofde land: “Christ at the Checkpoint.”

Tijd en plaats: Woensdagmiddag 15 april 2015, 14.00-17.00u, Protestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2a, Utrecht.

Sprekers: Dr. Munther Isaac (Bethlehem Bible College, Lutherse kerk Bethlehem); prof. Benno van den Toren (hoogleraar Interculturele theologie aan de PThU) en Dr. Hans Schravesande (Protestantse Raad voor Kerk en Israël).

Korte toelichting: Munther Isaac promoveerde in 2014 aan het Oxford Center for Mission Studies over de “Theologie van het Beloofde Land.” Hij is werkzaam bij het Bethlehem Bible College in Bethlehem. Isaac is een evangelicaal theoloog die tevens betrokken is bij de Lutherse kerk in Bethlehem. Tijdens de studiemiddag zal Munther Isaac een lezing geven over theologie van het beloofde land naar aanleiding van zijn promotieonderzoek. Benno van den Toren zal ingaan op de vraag hoe Isaacs theologie de verbinding zoekt tussen de plaatselijke context van het Israëlisch-Palestijns conflict en de systematische doordenking van het christelijk geloof. Hans Schravesande zal reageren vanuit zijn betrokkenheid bij Kerk en Israël: wat kunnen we in onze Nederlandse Israël-theologie met de inbreng van Munther Isaac?

Aanmelden voor 10 april 2015 bij Tineke.Van.Der.Stok@icco-cooperation.org.

Meer informatie op de website van Kerk in Actie.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.