Wave of Prayer donderdag 25 september 2014

Lees hieronder de gebeden die tijdens de viering van Schrift en Tafel aanstaande donderdag  op het kantoor van Sabeel Jeruzalem worden uitgesproken.
Over de hele wereld gebruiken vrienden van Sabeel deze gebeden in persoonlijke gebedsmomenten of in publieke vieringen. Zo gaan de gebeden de hele wereld rond als een ‘golf van gebed’.

 

Heel kort geleden is de wereld getuige geweest van de ergste schipbreuk in jaren. Daarbij zijn tenminste 500 migranten uit Syrië, Palestina, Egypte en Soedan in zee verdronken bij Malta. Volgens de VN Vluchtelingen organisatie zijn er in 2014 meer dan 2500 mensen waaronder vele kinderen gestorven, terwijl zij een poging waagden de Middellandse zee over te steken naar Europa. Dat gebeurde op gevaarlijke zeeën en in gammele bootjes.

Eeuwige, de armste en onderdrukte mensen zijn teneinde raad. Wij vragen U dat zij de middelen krijgen om in hun eigen land te blijven met de hoop op een veilig onderkomen, nu zij juist te maken hebben met economische en politieke onrechtmatigheden. Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Deze week presenteert de Palestijnse President Mahmoud Abbas zijn nieuwe politieke strategie aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Daarbij vraagt hij de VN Veiligheidsraad voor een bindende resolutie en een specifieke datum waarop Israël de illegale bezetting van de Westelijke Jordaanoever, Gaza en Oost Jeruzalem beëindigt.

Eeuwige, wij bidden tot U dat de wereldleiders de moed hebben om dit conflict op te lossen. Immers de mensen uit Palestina wachten al zo lang, vanwege mislukte onderhandelingen, niet succesvolle strategieën en het gebrek aan naleven van mensenrechten gedurende zo’n lange tijd. Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Eeuwige, wij verenigen ons en zijn solidair met de deelnemers tijdens de Wereldwijde Week voor Vrede in Palestina en Israël (WWPPI), nu zij bidden, lesgeven en zich inspannen voor de Palestijnse gevangenen die onterecht in de Israëlische gevangenissen zitten. We zeggen U dank voor zoveel mensen en organisaties die zich bezig houden met dit belangrijke initiatief, nu in Palestina bijna iedere familie direct of indirect te maken heeft met deze illegale detentie van Palestijnen. Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Eeuwige, wij vragen uw aanhoudende zegen voor Sabeel nu zij dit jaar met een flink aantal programma’s zijn begonnen, waaronder een jongere bijeenkomst, een retraite in Bethlehem voor voorgangers en hun echtgenoten, voor een groep die Sabeel komt bezoeken en voor een jong volwassenen groep met als onderwerp: De uitdagingen voor christenen in het Midden-Oosten. Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Eeuwige, samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de volgende landen: Wit-Rusland, Moldavië, Rusland en Oekraïne.

Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

arabic Afbeelding: Onzevader in het Arabisch.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.