28 november: Demonstratie wapenbeurs Rotterdam

Omar Harami werd tijdens de ontmoetingen in Nederland niet moe te benadrukken dat het tijd voor is actie. Het boek Kumi Now hebben we uit, maar de noodzaak tot opstandigheid is meer dan ooit “Gebot der Stunde”.  Een prachtig antwoord op Kumi Now zou deelname zijn aan de actie bij de wapenbeurs die op 28 november wordt gehouden in Rotterdam waar drie Israëlische bedrijven hun oorlogstuig aanprijzen. Lees meer bij DocP. U kunt ook een brief naar de gemeente sturen, zie hieronder.

In het land van de Stad van Vrede en Recht, het ICC en het internationaal gerechtshof, wordt op 28 november 2019 in Ahoy te Rotterdam een wapenbeurs genaamd “NIDV Exhibition Defense and Security” gehouden. Er zullen 3 Israelische bedrijven aanwezig zijn.

-ELBIT Systems Ltd,

-Israel Aerospace Industries (IAI) en

-Smart-shooters

Internationale klanten komen vooral af op het feit dat de Israëlische wapens hun nut hebben bewezen bij het onderdrukken van Palestijnse opstanden. Door in Israël militaire kennis en wapens te blijven kopen, bevorderen westerse landen niet alleen de oorlogsindustrie, ze legitimeren ook de bezetting.

Wij als bezorgde burgers van de wereld vragen burgemeester en wethouders van Rotterdam om de Israëlische bedrijven te weren en een wapenbeurs niet meer toe te staan in een land waar men vrede wil bevorderen.

De wereldwijde Boycot Desinvestering en Sancties (BDS) beweging is voor een wapenboycot van Israël. Om deze reden zal de BDS beweging in Nederland een demonstratie houden op donderdag 28 november a.s. bij de AHOY tijdens de NIDV Exhibition Defence and Security 2019 om 7.30u.

De voornaamste argumenten voor een wapenboycot van Israël zijn:
– Israël voert een voortdurende oorlog tegen de Palestijnse bevolking met een gemengde inzet van militairen, politie en andere veiligheidsinstanties. Sinds april 2018 zijn alleen al in Gaza 250 Palestijnen gedood en 23.000 gewond door Israëlische scherpschutters; door mensenrechtenorganisaties als Amnesty International en Human Rights Watch worden deze acties scherp veroordeeld.
– Israël schendt bij voortduring het luchtruim van omliggende landen en bombeert regelmatig ook in Syrië”.  Dit bedreigt de – ook voor Europa noodzakelijke – stabiliteit in het Midden-Oosten.
– Israël – de enige kernmacht in de regio – frustreert ongestraft het overleg over een kernwapenvrij Midden-Oosten.
– Door te vertrouwen op haar geavanceerde defensie- en veiligheidssector meent de Israëlische regering dat zij haar eigen gang kan gaan en geen enkel compromis hoeft te sluiten met de Palestijnse bevolking, de buurlanden en de bredere regio.
– Samenwerking met de Israëlische defensie- en veiligheidssector leidt tot een rechtvaardiging en een versterking van de in de vorige punten genoemde situatie.

Stuur een mail naar burgemeester en wethouders van Rotterdam en vertel hun dat dit niet de manier is om vrede en veiligheid te bevorderen.

info@griffie.rotterdam.nl

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.