Boekpresentatie ‘Kom en zie!’ 8 april

Op 8 april presenteert Gied ten Berge in Utrecht zijn boek ‘Kom en zie! Nieuwe pelgrims in het Heilige Land’. Ds. Karin van den Broeke, preses van de synode van de Protestantse Kerk, en mgr. Herman Woorts, bisschoppelijk referent voor de bedevaarten, nemen het eerste exemplaar in ontvangst.

Dr. Janneke Stegeman zal Gied ten Berge interviewen over zijn boek en spreekt met de kunstenaar Hans van der Waal. Hij nam deel aan de pelgrimage die in het boek wordt besproken en maakte op basis van zijn indrukken negen bijzondere ‘omkeer-doeken’. De schilderijen zijn in het boek opgenomen en worden op 8 april tentoongesteld.
Janneke Stegeman spreekt ook met Fedde ten Berge, klankkunstenaar en de zoon van Gied, die in 2012 met steun van Kerk in Actie in Bethlehem op basis van omgevingsgeluiden de elektronische compositie The Wall vervaardigde.

Een panelgesprek o.l.v. Janneke Stegeman bespreekt de vraag hoe binnen de huidige verscheurdheid van het Land pelgrimages of bijbelse reizen het beste vorm kunnen krijgen. In het panel zitten: Jan Jaap van Oosterzee (PAX), Maaike Hoffer (Nes Ammim), Marc Brinkhuis (pastor, Vereniging Nederlandse Bedevaarten), Jaap Heester (Makor Reizen), en Joris van Voorst tot Voorst (Kerk in Nood).

De middag wordt besloten met een Skype-gesprek met Meta Floor en dr. Toine van Teeffelen, twee ’pelgrimsgidsen met een boodschap’ in Bethlehem, aan wie het boek is opgedragen.

Voor meer informatie over het boek klik hier.

DATUM: 8 april. AANVANG: 13:30 uur. ZAAL OPEN: 13:00 uur
PLAATS: Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk, Joseph Haydnlaan 2A, Utrecht
AANMELDEN OP: vredesbeweger@gmail.com (nog enkele plaatsen vrij)
CONTACT MET DE AUTEUR: tel 0346-568284 of 06-54377543

 

Update: Verslag presentatie Kom en zie

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.