Christelijke en joodse vredesactivisten lijken eerste doelwit van zeer geheime Israëlische acties tegen BDS

Alissa Wise, rabbijn en een van de leiders van Jewish Voice for Peace werd op 24 juli j.l. geweigerd op een vlucht naar Israël wegens steun aan de Palestijnse rechten. Wise zegt dat er bewijs is, dat Israël de groep waar zij mee naar Palestina wilde reizen, wordt bespioneerd vanwege hun relaties met BDS. “Er is geen twijfel dat ze onze e-mails doorzoeken.”

Wise is een van de vijf leden van een interreligieuze delegatie die onlangs niet naar Israël mocht vliegen. Het betreft leiders van de American Mulism for Palestine en de Presbyterian Peace Fellowship. Ze werden door het personeel van Lufthansa verboden om op een ​​vlucht van Dulles International Airport in de buurt van Washington DC op het vliegtuig te stappen. Een medewerker van Lufthansa vertelde de groep dat de Israëlische overheid Lufthansa had opgedragen de vijf niet aan boord te laten.

Niemand kon de namen kennen
De lijst van verboden afgevaardigden die het personeel van Lufthansa aan Wise heeft voorgelezen, telde meer namen, ook die van mensen die niet op het vliegtuig gingen en dat wijst volgens Wise in de richting van Israëlische spionage. Daar waren twee bekenden onder die op het laatst toch verhinderd bleken te zijn. Buiten Jewish Voice for Peace kon niemand die lijst kennen. De nieuwe anti-NGO wetgeving in Israël die zich in het bijzonder richt tegen BDS staat het de Israëlische regering toe acties tegen aanhangers van BDS in het grootste geheim te voeren, op nagenoeg dezelfde manier als die door de Mossad en Shin Bet worden gevoerd.

Geheime strijdgroepen
Het ministerie beoogt het oprichten van een internationaal zeer geclassificeerd netwerk van geheime ‘strijdgroepen’ om BDS groepen en demonstraties te infiltreren en ondermijnen. Haaretz meldde in mei, toen de wet werd opgesteld, en dat uit officiële aantekeningen van het  Ministerie van Strategische Zaken bleek, dat “het succesvolle beheer van de campagne [tegen BDS] vereist dat deze onder maximale dubbelzinnigheid wordt uitgevoerd.” Begonnen wordt nu kennelijk met een angst zaaiende aanval op religieuze activisten uit vredesgroepen joden en christenen in Amerika.

Bronnen:

https://jewishvoiceforpeace.org/interfaith-leaders-denied-entry-israel-supporting-palestinian-human-rights

https://electronicintifada.net/tags/nada-kiswanson

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.