Christenen zorgen voor hoog gekwalificeerd werk in bezet gebied

Een studie die betrekking heeft op 300 christelijke instellingen in Jeruzalem, op de bezette Jordaanoever en in de Gazastrook laat zien dat ze een leidende rol spelen voor de werkgelegenheid van bijna 10.000 christenen en moslims.

De studie wijst ook uit dat jaarlijks 416 miljoen dollar wordt uitgegeven in vitale sectoren als medische zorg, sociale dienstverlening, beroepsopleiding en ontwikkelingshulp. Vier van de zes ziekenhuizen in Jeruzalem, d.w.z. 67% van de ziekenhuizen, zijn verbonden met kerken. Zij behandelen jaarlijks 330.000 mensen en bieden hoog gekwalificeerde gezondheidszorg.

Tijdens een persconferentie bevestigde Ds. Mitri Al-Raheb, oprichter en voorzitter van het Dar Al-Kalima University College of Arts and Culture, dat “ondanks de daling van het aantal christenen (…) de rol van kerken en kerkelijke instellingen nog steeds duidelijk zichtbaar is. De christelijke Palestijnen zijn wel niet talrijk, maar spelen via hun instellingen een onmisbare rol in het weefsel van de Palestijnse samenleving”.

Bron: https://en.abouna.org/content/%C2%A0-study-christian-institutions-holy-land-play-leading-role-employment

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.