Churches for Middle East Peace roepen op: Kom in actie: ‘Maak van vrede prioriteit!’

Meer dan 20 christelijke leiders van Amerikaanse kerken en kerkelijke organisaties hebben een beroep gedaan op de belangrijkste presidentskandidaten van 2016 om plechtig te beloven, dat indien ze worden verkozen, dringende en krachtige nieuwe maatregelen te nemen om creatieve politieke oplossingen te zoeken die een rechtvaardige en duurzame vrede in Israël en Palestina bevorderen. De kerkelijke leiders stellen dat ‘Onze volgende president een nieuwe kans zal hebben om betekenisvolle vooruitgang te boeken in de realisatie van vrede tussen Israëli en Palestijnen. Dit is onze kans om op te treden vanuit onze overtuiging dat God “… een weg in de woestijn en rivieren in de woestijn kan banen“. (Jesaja 43:19)’.

Zij bevestigen verder dat ‘Samenwerk tussen christenen, joden en moslims; Amerikanen, Palestijnen en Israëli, een manier is om stappen te nemen die leiden tot een rechtvaardige, duurzame en alomvattende beëindiging van het conflict.Als volgelingen van Jezus kunnen we actie ondernemen in de hoop dat vrede mogelijk is, God een weg kan bouwen, en we moeten ons deel daarvan nemen door middel van gebed en actie’.

Het betreft een campagne van Churches for Middle East Peace. Wie geïnteresseerd is in het werk van CMEP kan klikken op # PrioritizePeace! Of bezoek de website: http://www.cmep.org/

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.