Dagelijks nieuws uit de bezette gebieden

 

 

 

 

Om de bezoekers van deze website niet moedeloos te maken, worden zij niet iedere dag op de hoogte gesteld van het dagelijkse nieuws uit Palestina. Nu een uitzondering, opdat we later niet zullen zeggen dat we dit niet wisten. Dit is dagelijks nieuws

 

Twee minderjarige Palestijnse gevangenen (15 en 16 jaar) hebben verklaringen afgelegd over mishandeling en marteling tijdens hun verhoren in de Moscobiyeh en Huwara ondervragingscentra. (Bron: Ma’an).

 

Khalil Muhammad Abu Ghazaleh (16 ) werd midden in de nacht van zijn bed gelicht en rechtstreeks naar de Moscobiyeh gebracht waar hij in zijn pyjama gedwongen was twee uur op de grond te knielen met zijn gezicht naar de muur zonder te bewegen.

Na zeven dagen van verhoor werd hij overgebracht naar de Damon-gevangenis, waar hij nog steeds zit.

Ibrahim Sultan Al-Zumar (15) werd rond middernacht in een winkel gearresteerd, geslagen en geboeid en geblinddoekt en in een truck gestopt waar hij werd geschopt en geslagen met geweerkolven. Naast diverse kneuzingen liep hij een een diepe snijwond in zijn voet. Medische behandeling werd geweigerd en hij werd, aan handen en voeten gebonden, twee uur lang ondervraagd terwijl zijn wond bleef bloeden.

Daarna werd hij in eenzame opsluiting geplaatst waar hij zelf probeerde zijn wond te reinigen met water en te verbinden met het papier waarin zijn brood verpakt was. 

Later werd Hij werd hij opnieuw urenlang verhoord, steeds aan handen voeten gebonden, en hij werd meerdere malen geslagen eenmaal met een knuppel. Na zeven dagen van verhoor werd hij overbracht naar de beruchte Megiddo-gevangenis waar hij nu 29 dagen vastzit.

 

 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.