De Nakba se répète

 

 

 

Column

 

Via het nieuws konden we volgen hoe de woordvoerder van het IDF (Israëls verdedigingsleger) de bevolking van het noorden opriep zich tijdelijk te verplaatsen naar het zuiden. Dat het onmogelijk was het hele ziekenhuis uit Gaza-stad te ‘evacueren’ werd niet in rekening gebracht. Niet bewezen is dat de volgende slachtpartij rond het ziekenhuis is aangericht door het IDF, maar het tegendeel staat ook niet vast. 

 

Die oproep tot tijdelijke verplaatsing werd ook toegepast in de Nakba 1948. De Joodse historicus Ilan Pappe heeft dat in zijn  nog immer actuele boek beschreven. Inmiddels is er een uitgelekt rapport 

met als flaptekst: 

 

‘Een document namens het ministerie van Inlichtingen, waarvan de volledige inhoud hier voor het eerst wordt gepubliceerd, beveelt de gedwongen permanente verplaatsing van de bevolking van de Gazastrook naar de Sinaï aan, en roept op tot het inzetten van de internationale gemeenschap voor die verhuizing. Het document stelt ook voor om een ‘specifieke campagne’ voor de inwoners van Gaza te promoten die hen zal ‘motiveren om in te stemmen met het plan’.

 

De internationale gemeenschap (inclusief Nederland en de huidige bezoekers van deze website) kon al lang weten wat de plannen zijn. Nu vinden we het zwart op wit, niet in een geschiedenisboek, maar overal. Het gebeurt nu.

Elke vorm van agressie onder de noemer verdediging brengen is al heel lang old-school. 

Die D uit IDF is een propagandistische leugen. Waarom wordt Poetin daarop aangesproken en de regering van Israël niet? 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.