Dinsdag 6 juni, Amsterdam, ‘50 Years of Occupation of the Westbank and Gaza’

Op 6, 7 en 8 juni organiseert The Rights Forum een aantal bijeenkomsten in het kader van de Israëlische bezetting van Palestina, die in die week precies vijftig jaar duurt. Kairos-Sabeel Nederland is medeorganisator van de bijeenkomst op 6 juni in De Nieuwe Liefde. Het wordt een bijeenkomst om te herdenken, te informeren en te inspireren. Namens Kairos-Sabeel Nederland spreekt Hind Khoury. Zij zal vertellen over haar herinneringen aan de Zesdaagse oorlog en aan de daaropvolgende bezetting van de Westelijke Jordaanoever. Ze zal ook ingaan op de positie van Palestijnse christenen in Palestina en Israël.

Hind Khoury (Bethlehem, 1953) is een Palestijnse econoom. Ze studeerde economie aan de Bir Zeit Universiteit en de Amerikaanse Universiteit van Beiroet. Vanwege de burgeroorlog in Libanon keerde ze terug naar Bethlehem. Na de Eerste Intifada deed ze een managementopleiding in Beersheba en werkte ze voor het UN Development Programme. In 2005 werd Khoury Minister voor Jeruzalemse Zaken voor de Palestijnse Autoriteit. Ze was vertegenwoordiger van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) in Frankrijk van 2006 tot en met 2010. Khoury is algemeen secretaris van Kairos Palestina.

Daarnaast zijn onder meer te gast: de Israëlische journaliste Amira Hass, bekend van haar kritische artikelen in het dagblad Haaretz, en de Palestijns-Amerikaanse journalist en politicoloog Rami Khouri. Verder werken prominente musici, dichters, schrijvers en activisten mee.

Datum: Dinsdag 6 juni
Tijd: 18.00 – 22.30 uur
Locatie: De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, Amsterdam

Engelstalig. Inclusief maaltijd.

Bekijk het uitgebreide programma (Engels).

 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.