Documentaire ‘De Omslag’ in Kollum en Groningen

In Gaza, in de Palestijnse Gebieden en in Israël wordt reikhalzend uitgekeken naar vrede maar de werkelijkheid is verre van rooskleurig. De werkgroep Vredesweek  heeft Jacqueline de Bruijn bereid gevonden om in de Vredesweek haar ontroerende en aangrijpende documentaire “De Omslag” in Groningen en in Kollum te vertonen.

De film volgt vier heel verschillende joden op leeftijd:
Anneke met haar Joodse moeder en Indische vader, en haar ervaringen met de Jappenkampen, Hajo Meyer met het getatoeëerde nummer van Auschwitz op zijn arm, het echtpaar Annelien en Eldad Kisch, hij jood, zij joods geworden, en hun leven in Israël waar ze gaandeweg steeds meer aan de kant zijn gekomen van de mensen die niet verdragen hoe er met Palestijnen om wordt gegaan

“Dat wat met ons gebeurd is, mag niet nog eens gebeuren. Nooit. En dat geldt”, aldus Eldad Kisch, “niet alleen voor de joden, maar voor iedereen. Dus ook voor de Palestijnen.” Dit inzicht brengt de hoofdpersonen, hoe verschillend onderling ook, tot een kritische houding jegens Israël. Ondanks de prijs die ze daarvoor moeten betalen.

De regisseur van de film, Jacqueline De Bruijn, zal bij de film aanwezig zijn en na afloop een toelichting geven en vragen beantwoorden.

Tijdig reserveren is aanbevolen.

Aanmelding
Film Groningen: 0594-211594 of jafeitsma@yahoo.com
Filmhuis Kollum: 0511-452282

Toegangsprijs
Groningen:  € 7,50. Voor wie dit een bezwaar is geldt een prijs van € 5,–, dit bepaal je zelf.
Kollum:  € 5,–

Datum en Locaties
:
Woensdag 24 september 2014:
Het HeerenHuis
Spilsluizen 9
9712 NR GRONINGEN
Aanvang: 19.45 uur

Vrijdag 26 september 2014:
Filmhuis Kollum
Oostenburgstraat 2
9291 EM KOLLUM
Aanvang: 20.00 uur

omslag

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.