Drie soorten christenen in ‘het Land’

‘Ik betwijfel of je kunt spreken van ‘dé christelijke bevolking in Israël en Palestina”, aldus David Neuhaus S.J., de voormalige patriarchale vicaris voor Hebreeuws-sprekende katholieken van het Latijnse patriarchaat van Jeruzalem. In het toonaangevende blad van de jezuïeten America Magazine legt hij uit dat er sociologisch, maar ook politiek sprake is van “drie belangrijke soorten Christenen”.

afbeelding.png

Pater David Neuhaus SJ

Hij doelt op Palestijnse christenen, christenen van Russische en die van Aziatische komaf. Neuhaus is zelf van Europees-Joodse origine. Hij legt de vinger op de Russische christenen in Israël die gemene zaak maken met ultra-nationalistische orthodoxe joden. Volgen pater Neuhaus zijn veel christenen inmiddels voor een one-State oplossing. Hij ziet echter ook dat een deel van de Palestijnen blijven vasthouden aan een eigen staat, ook al zou dat een verbrokkeld restant zijn van wat het ooit was.

Bron: https://www.americamagazine.org/faith/2019/04/11/does-netanyahus-latest-victory-signal-end-two-state-solution-israel

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.