Enkele honderden Israëli’s hebben gisteren in Tel Aviv gedemonstreerd tegen de Gaza-oorlog. (Haaretz)
Onder het motto “Standing Together” tonen zij de moed om tegen de stroom in een einde aan de gevechten te eisen.

Ook voormalig premier Ehud Olmert (van huis uit geen vredesduif) pleit in Haaretz voor een definitief einde aan de vijandelijkheden en een uitruil van gevangenen.

 

Voorwaarde voor het staken van de vijandelijkheden is de vrijlating van alle gijzelaars, stuk voor stuk, de soldaten en de lichamen van al diegenen die al jaren door Hamas worden vastgehouden. Allemaal.
In ruil daarvoor zal Israël geen andere keuze hebben dan alle gevangenen van Hamas vrij te laten
.
[…]
De tijd is gekomen. We moeten zonder aarzeling een vastberaden standpunt innemen, zonder politieke berekeningen over opiniepeilingen en toekomstige Knessetmandaten, en onmiddellijk de volgende fase van het huidige conflict tot stand brengen – het staken van de vijandelijkheden, de terugkeer van de gijzelaars (levend en dood) en onderhandelingen onder bemiddeling van Egypte over de toekomst van Gaza.
Er is geen kans dat Netanyahu hier ooit mee zal instemmen omdat hij gelooft dat zijn persoonlijke toekomst, zijn overleving, zijn politieke carrière, zijn nalatenschap, zijn familie en kinderen allemaal afhangen van het voortzetten van de oorlog. Daarvoor is hij bereid de natie te laten branden.

Dit delen: