Wave of prayer 9 september 2021

De online bijeenkomst van Kumi Now boog zich vorige week over Educational Funding and Policy in Israël en Palestina. Nu, op dinsdag 7 september, wordt de aandacht gericht op de stad Bethlehem op de West Bank. De Israëlische bezetting heeft de groei van Bethlehem gestopt. De stad wordt omringd  door 20 illegale Israëlische bouwwerken die doorsneden worden door wegen die uitsluitend door kolonisten worden gebruikt, alles  in de schaduw van de scheidingsmuur, ontsiert door wachttorens, prikkeldraad en checkpoints.  Veel land is in beslag genomen en verkeersregels   (bewegingsbeperkingen) hebben de toeristenindustrie aan banden gelegd.                                                       

Gebed:                                                                                                                                                                                               

Jezus, uw sobere geboorte in Bethlehem herinnert ons aan de noodzakelijke  bescherming en zorg voor jonge gezinnen. Wij bidden voor de kinderen en de gezinnen die worstelen om te overleven in  Bethlehem onder het zware juk van de Israëlische bezetting.                                                           

Eeuwige. in Uw genade. . . hoor ons gebed.

 

 

Een groep Israëlische gidsen heeft tijdens de pandemie een aantal “tours” van een halve dag  georganiseerd. De eerste tour op zaterdag 4 september bracht 35  “tour gidsen” naar verschillende bergen met uitzicht op Jeruzalem vanuit de vier punten op het kompas.                                                            

Gebed:                                                                                                                                                                     

Eeuwige, wij bidden dat de gidsen creatieve en houdbare  manieren vinden om financieel rond te komen in het Heilige Land. 

Eeuwige, in Uw genade. . . . .hoor ons gebed.

 

Nadat internationale druk is uitgeoefend op de Israëlische autoriteiten werd besloten om een Palestijnse moeder uit de gevangenis te ontslaan. Anhaar al-Deek is negen maanden zwanger en had de autoriteiten om toestemming gevraagd buiten de gevangenis te mogen bevallen.  Ze werd  vrijgelaten na het betalen van een losgeld van 40.000 shekel en huisarrest in haar huis.                                

Gebed:                                                                                                                                                                             

Eeuwige, wij bidden dat Anhar veilig mag bevallen. We bidden dat ze enige tijd krijgt om tot rust  te komen na de bevalling en om tijd door te brengen met haar  dochtertje.                                                                                         

Eeuwige, in Uw genade. . . hoor ons gebed. 

 

In september en oktober  worden er in een aantal landen verschillende conferenties gehouden door de Vrienden van Sabeel/Kairos.  De Canadese Vrienden van Sabeel gaan een interkerkelijke dialoog houden met de titel: “Wiens Land? Wiens Belofte? Palestina, Recht en de Bijbel” deze bijeenkomsten vinden plaats op 18 september en op 2 oktober.  Palestina Noorwegen  zal een  “webinar” houden  over de huidige situatie in Palestina op 19 september om 6 pm Palestina tijd. De Vrienden van Sabeel gaan “The People’s Patriarch” over Patriarch Emeritus Michel Sabbah vertonen op vrijdag 24 september om 6 pm . De conferentie in het Verenigd Koningkrijk van De Vrienden van Sabeel vindt op 24 september plaats van 10.30 tot 13.00 uur. De belangrijkste spreker is Jonathan Kuttab, de Christelijke Internationale Mensenrechten Advocaat en directeur van Vrienden van Sabeel Noord Amerika (FOSNA)

Gebed:                                                                                                                                                                       

Eeuwige , U bent het licht in onze lamp die het duister verlicht (Ps 18:28). Wij bidden dat de woorden die gesproken worden tijdens deze Sabeel/Kairos conferenties in de hele wereld het licht van de waarheid gaat schijnen  over de donkere situatie waarin de Palestijnen onder de Israëlische bezetting leven.

Eeuwige, in Uw genade. . . . . Hoor ons gebed.   

                                                                                 

14 leden van de Veiligheids Troepen van de Palestijnse Autoriteit worden er van beschuldigd dat zij de leider van de oppositie, Nizar Banat,  eind juni hebben doodgeslagen. Nizar Banat werd op 24 juni uit het huis van zijn neef gesleurd door leden van het  Palestijns Veiligheids Apparaat. Nizar werd toen vreselijk geslagen. Toen Nizar Banat 20 minuten later in het ziekenhuis van Hebron aankwam werd hij dood verklaard.                                                                                         Gebed:                                                                                                                                                                       

Eeuwige, wij bidden voor de weduwe van Nizar en zijn vijf kinderen bij het verdriet over het verlies van hun man en vader. Wij bidden dat de Palestijnse Autoriteit  de foutieve  gevangenneming of het  onwettige  geweld dat waarschijnlijk door hun vertegenwoordigers werd uitgeoefend op Nizar  grondig zal onderzoeken. Eeuwige, in Uw genade. . . . . . hoor ons gebed .

 

Op vrijdag 3 september arresteerden Israëlische soldaten zeven Palestijnen in het gebied van Ramallah. Drie broers uit het dorp Rantis, ten noordwesten van Ramallah,  waren onder de arrestanten. Volgens Addameer, (de Gevangenen Ondersteuning en Mensenrechten Organisatie) zijn er sinds 1967  meer dan 800.000 Palestijnen gearresteerd onder  militair bevel in de bezette Palestijnse gebieden . Dit gaat  over ongeveer 20% van de Palestijnse bevolking.                                  Gebed:                                                                                                                                                                    

Eeuwige, wij bidden om een einde aan de nieuwe golf van arrestaties die op de Palestijnse bevolking wordt uitgevoerd om hun verzet te breken. Wij bidden om een eind aan de bezetting en het invoeren van recht voor alle mensen van het land. 

Eeuwige, in Uw genade. . . . . . hoor ons gebed

 

Wij bidden ook voor de Wereldraad van Kerken bij hun gebeden voor Benin, Ivoorkust en Togo.          Eeuwige, in Uw genade. . . . . hoor ons gebed. 

 

 

Dit delen: