Enough is enough

Kairos Sabeel Nederland geeft graag het onderstaande bericht van Maaike Hoffer van Een Ander Joods Geluid door. Het gaat over het project Enough is enough. In dit project stimuleert jongeren (in Israël-Palestina en in Nederland) te laten horen dat ze genoeg hebben van allerlei polarisatie of dat nu antisemitisme is of islamofobie.

Dag lieve mensen,

Ik wil jullie graag informeren over het project waar ik (samen met mijn collega’s) al maanden mee bezig ben voor Een Ander Joods Geluid. We organiseren een zesdaags evenement gericht op jongeren (maar iedereen is welkom) op de dagen dat 50 jaar geleden de zesdaagse oorlog plaatsvond (wat betekent dat ook de bezetting nu 50 jaar duurt).

De manier waarop Israël met Palestina omgaat en de manier waarop joden, moslims, christenen en seculieren daar recht tegenover elkaar zijn komen te staan, heeft grote invloed op de rest van de wereld. Ook in Nederland merken we dat polarisatie, antisemitisme en islamofobie toenemen.

Ons evenement wil (met name) jongeren laten zien dat je hier een stokje voor kunt steken. Door juist verbinding te leggen en met elkaar in dialoog te gaan i.p.v. mee te gaan in de angst en haat die er gezaaid wordt. We hebben daarom een veelzijdig programma samengesteld met theater (George & Eran), film, een ‘living library’, een knowledge café, een literaire avond en nog veel meer. Hopelijk leveren Oxfam Novib, PAX for Peace en Dieuwertje Blok ook een bijdrage aan ons evenement.

Nu zijn we natuurlijk als een gek fondsen aan het aanschrijven om genoeg geld bij elkaar te krijgen. We hebben al een aantal fondsen binnen, maar we zijn er nog niet. Daarom zijn we een crowdfundingcampagne gestart: www.geloofinjeproject.nl/campaigns/enough-enough/. Geloof je in ons project en lijkt het je wel wat? Ik dwing jullie nergens toe, maar met een bijdrage voor ons project maak je mij en ons zeer blij. Op de crowdfunding website zie je welke beloningen je kan krijgen als dank voor je donatie. Aan sommige zit een maximum aantal dat we weg kunnen geven, dus wacht niet te lang!

Dank voor de aandacht! En: dit project en de crowdfundingspagina mag je natuurlijk delen met anderen.

Meer informatie vind je op www.enoughisenough.nl.

Hopelijk tot ziens bij een van de activiteiten tussen 5 en 10 juni.

Lieve groet,

Maaike

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.