Film ‘De Omslag’ in Open Hof Culemborg

Op donderdagavond 13 november wordt in de Open Hof in Culemborg de aangrijpende film ‘De Omslag’ van de Amsterdamse documentairemaker Jacqueline de Bruijn vertoond. De documentaire gaat over 4 Nederlandse joden die na hun pensionering een radicale omslag gemaakt hebben. Zij besluiten, juist door wat zij zelf meegemaakt hebben in het verleden, aandacht te vragen voor de situatie van de Palestijnen.

De vier speciale karakters zijn: Hajo Meyer, geboren in 1924 in Duitsland die nog maar enkele maanden geleden op hoge leeftijd overleed, het echtpaar Eldad en Annelien Kisch, geboren in 1935 en 1936 in Nederland en thans woonachtig in Israël, en Anneke Jos Mouthaan, geboren in 1930 in Indonesië. Interviews met de fascinerende hoofdpersonen worden afgewisseld met foto’s van het verleden en scènes van hun activiteiten en reizen in het heden.

De film duurt 88 minuten en Jacqueline de Bruijn is zelf aanwezig voor nagesprek met de aanwezigen. De avond wordt georganiseerd door de werkgroep ‘Plant een Olijfboom’. Locatie: de Open Hof, Beethovenlaan 2. Datum: donderdag 13 november. Aanvang:19.30 uur. Ter bestrijding van de onkosten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, richtprijs is vijf euro per persoon. Meer informatie: henkfonteyn@gmail.com

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.