Freedom Flotilla Rotterdam 25-29 juli

 

 

 

De Freedom Flotilla Coalition (FFC) is een solidariteitsbeweging van mens tot mens die bestaat uit campagnes en initiatieven uit verschillende delen van de wereld, die samenwerken om een einde te maken aan de illegale Israëlische blokkade van Gaza.

 

De Freedom Flotilla Coalition werd gevormd in 2010, om acties te coördineren tussen talrijke lokale campagnes en maritieme inspanningen.

Zie ook www.freedomflotilla.nl.

Dit jaar vaart de Flotilla in Europese wateren en doet verschillende havens aan.

De bedoeling is om volgend jaar wel naar Gaza te varen. Doel van deze (en alle andere keren) is om de aandacht te vestigen op Israëls illegale bezetting en blokkade van Gaza en de gevolgen die dit heeft voor met name de kinderen en jongeren in Gaza.

 

 

 

‘Onze reis in 2023 richt zich op de kinderen van Gaza en we hebben ervoor gekozen om deze boot Handala te noemen naar het iconische 10-jarige Palestijnse vluchtelingenkind dat Naji Al-Ali creëerde in zijn cartoons over het verlangen van Palestijnen naar terugkeer naar een vrij thuisland.’

 

Zoals jullie wellicht al weten via de fb-uitnodiging ligt de Freedom Flotilla*  van 25 t/m 29 juli in de Veerhaven in Rotterdam. Rotterdam voor Gaza (i.s.m. Nida, Kifaia, Arab filmfestival) organiseert deze dagen activiteiten. Voorlopig programma:


* Dinsdag 25 juli: welkom (aankomsttijd nog niet bekend, waarschijnlijk in de avond).
* Woensdagavond 26 juli : Thema-avond met sprekers en paneldiscussie (hoe effectief is een beroep op internationaal recht en mensenrechtverdragen in de strijd tegen de bezetting van Palestina/blokkade van Gaza). Sprekers: Ismail Ziada, Eitan Brondstein Aparicio, Thomas van Gool (Pax). Voertaal Engels. Locatie: wijkpaleis, Claes de Vrieselaan 72, 3021 JS Rotterdam. Start 20 uur, inloop 19.30.

* Donderdagmiddag manifestatie kinderen van Gaza: Jeugd, hoop en toekomst. Van 14 tot 18 uur, locatie Grote Kerkplein (bij slecht weer binnen in gebouw de Heuvel, Grote Kerkplein 5). Met informatiemarkt van bewegingen die zich bezig houden met Palestina, Palestijnse hapjes en Palestijnse producten.  Met Sprekers van onder meer niet  de Flotilla,muziek en dans (Dabke). Met solidariteitsacties van kind tot kind: onder meer workshops schilderen, stopmotion,kinderrechten en leren spelen met je kinderen. 

* Vrijdag 28 juli: rondleidingen op de boot van 12.00 tot 15.00 uur.
* Zaterdag 29 juli uitzwaaien (tijd nog niet bekend).
Zie ook: https://www.facebook.com/events/1140680293340899?ref=newsfeed

en www.Rotterdamvoorgaza.nu voor laatste nieuws over activiteiten

 

 

 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.