Haat-rabbijn Aviner: ‘Het gebod om in Israël christelijke kerken in brand te steken is ingewikkeld’

De bekende rechts-extremistische Israëlische rabbijn Shlomo Aviner heeft volgens de Times of Israel gezegd dat het afbranden van kerken wordt bevolen door God en hij stelde dat de brand die de Notre Dame trof, het gevolg was was van een goddelijke vergelding voor een verbranding van de Talmud door christenen in 1200.

Aviner, rabbijn van de illegale Beit-el nederzetting en het hoofd van de Ateret Yerushalayim Yeshiva, zei dat de Joden niet verplicht zijn kerken in brand te steken, maar dat er geen reden is om te treuren over een brand als die van de 12e-eeuwse Notre Dame. ‘Er is geen gebod om christelijke kerken in het buitenland in brand te steken, maar in ons heilige land is de kwestie ingewikkelder’ aldus Aviner.

afbeelding.png

bron: wikipedia

In Israël is door andere rabbijnen geschokt gereageerd op de woorden van Aviner. Na de vele tientallen aanslagen die de laatste jaren op christelijke kerken, klooster, scholen, maar ook moskeeën hebben plaats gevonden, voelen christenen en moslims zich er ook niet veiliger door.

 

Bron: https://www.timesofisrael.com/radical-rabbi-says-notre-dame-fire-retribution-for-13th-century-talmud-burning/

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.