HAMAS EN HET CHRISTELIJKE ‘ISRAËLISME’ 

 

 

 

 

 

 

Dr. Steven Paas schreef een artikel naar aanleiding van de situatie die is ontstaan door de gruwelijkheden van de aanval van Hamas.

 

Westerse christenen met hun vaak door schuldgevoelens gevoede Israëlliefde hebben de problemen verergerd door eenzijdig de rechten van Israël te steunen en die van de Palestijnen te negeren of verdacht te maken. Daardoor hebben ze onbedoeld bijgedragen aan de escalatie van het conflict. Dit is vooral pijnlijk voor de Palestijnse christenen, die zich niet gesteund en beschermd zagen door hun broeders en zusters in Amerika en Europa. Het christelijke ‘Israëlisme’ is vooral schadelijk voor de geloofwaardigheid van het Bijbelse geloof en daarmee voor de effectiviteit van de missionaire taak van de Kerk. Die schade blijft niet beperkt tot het christelijke getuigenis onder Joden en (Palestijnse) Moslims. Oog in oog met de onverzoenlijkheid in Israël-Palestina moeten we terugvallen op Christus van wie gezegd is: ‘Want Hij is onze vrede’ (Efeze 2: 14). 

 

Dr. Paas is actief op de terreinen van kerkgeschiedenis, missiologie, en de lexicografie van het Chichewa, een veel gesproken taal in centraal Afrika 

 

 

Deze publicatie met commentaren is ook te vinden op LinkedIn.

 

 

 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.