Close

13 november 2018

Israeli Politics Decoded – 12 december in De Balie Amsterdam

The Rights Forum heeft in samenwerking met de Leonard Woltjer Stichting en gesponsord door DocP en Karios-Sabeel Nederland David Sheen, een prominent journalist uit Israël, bereid gevonden naar Nederland te komen voor het geven van een aantal lezingen. Deze gaan over de actuele situatie in zijn land; zowel politiek, economisch als maatschappelijk.

Update 20 december 2018:

De lezing van Sheen is hier na te luisteren.

Originele bericht:

Scherp geanalyseerd, een breed spectrum overziend en uitstekend gepresenteerd. Hij weet zijn publiek continue geboeid te houden, attent te maken op zaken die ons ontgaan en geeft stof tot nadenken.david.jpg

David Sheen heeft de afgelopen jaren talloze lezingen gegeven aan universiteiten in de VS en voor zes parlementen in Europa. In 2017 is hij in Ierland uitgeroepen tot Human Right Defender. Zie voor meer informatie over David: www.davidsheen.com en @davidsheen.

Zijn nieuwe lezing Gas Light unto the nations: Israel * Palestine under Trump + Nethanyahu zal plaats vinden op woensdag 12 december a.s. in Amsterdam op twee locaties:

Van 13.30 tot 16.30 uur bij Crea, Nieuwe Achtergracht 170 te Amsterdam. Voor meer informatie zie crea.nl

Van 19.00 tot 22.00 uur in de Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10 te Amsterdam. Voor meer informatie en kaarten zie debalie.nl

Zijn lezingen worden gegeven in het Engels.

Over David Sheen:

Met volledige steun van de regering Trump neemt Nethanyahu’s politieke maatregelen gericht tegen de oorspronkelijke Palestijnse bevolking snel toe: o.a. Gaza, uitbreiding van nederzettingen, Jeruzalem, de natie staat wet en de status van de vluchtelingen. Een onderzoek naar apartheid in Israël, gericht tegen de Palestijnse meerderheid van de bevolking in het land dat Israël controleert, is dan ook aan de orde.

Een analyse van 10 jaar beleid onder Netanyahu is de basis voor zijn racistische politiek die extreem rechts in Europa en de VS inmiddels omarmen en willen kopiëren. En wat voor invloed heeft zijn politiek op de Joodse bevolking in Israël? Kunnen gewetensvolle en empathische mensen de opkomst van het racistische rechts helpen terug te dringen, zowel in Israël/Palestina als in de rest van de wereld? Een onthullende analyse van de staat Israël * Palestina onder Trump + Netanyahu, van de Israëlische journalist David Sheen, zie www. davidsheen.com en @davidsheen.

 

%d bloggers liken dit: