Kairos Palestine omarmt rapport Amnesty International

 

 

 

Kairos Palestina, de meest omvangrijke Palestijnse christelijke oecumenische niet-gewelddadige beweging, is gebaseerd op het Kairos Palestina document: Een Moment Van de Waarheid, gelanceerd in 2009, waarin wordt bevestigd dat de Palestijnse christenen deel uitmaken van de Palestijnse natie, en wordt opgeroepen tot vrede om een einde te maken aan alle lijden in het Heilige Land door te werken aan gerechtigheid, hoop en liefde, omarmd door de christelijke gemeenschap, ondertekend door alle historisch erkende Palestijnse christelijke organisaties, en onderschreven door de hoofden van de kerken in Jeruzalem.

Kairos Palestina verwelkomt Amnesty International rapport: “Israël’s Apartheid tegen de Palestijnen: Wreed systeem van overheersing en misdaad tegen de menselijkheid”

 

Het bestuur, de staf en de supporters van Kairos Palestina verwelkomen het gedenkwaardige rapport van Amnesty International, Israel’s Apartheid Against Palestinians: Wreed Systeem van Overheersing en Misdaad tegen de Menselijkheid. Wij waarderen de moed van Amnesty International om publiekelijk te documenteren wat Palestijnse mensenrechtenorganisaties en, meer recentelijk, prominente Israëlische en internationale mensenrechtengroepen al decennia lang concluderen: De wetten, het beleid en de praktijken van Israël vormen een apartheidsstaat.

 

Het meer dan 250 pagina’s tellende rapport legt de realiteit bloot dat, “sinds zijn oprichting in 1948, Israël een expliciet beleid heeft gevoerd van het vestigen en handhaven van een Joodse demografische hegemonie en het maximaliseren van zijn controle over land ten gunste van Joodse Israëli’s, terwijl het aantal Palestijnen werd geminimaliseerd, hun rechten werden beperkt en hun mogelijkheden om deze onteigening aan te vechten werden belemmerd.”

 

Wij zijn bijzonder dankbaar dat Amnesty International zijn rapport begint door te wijzen op de wortels van de Gezamenlijke Opstand van mei 2021, die Palestijnen samenbracht in heel ’48 Israël, Gaza en de Westelijke Jordaanoever (inclusief het illegaal geannexeerde Oost-Jeruzalem). Israëls brute reactie heeft niet alleen de wereld bewust gemaakt van Israëls meer dan zeventig jaar durende bezetting, maar heeft ook onze roep om gerechtigheid en ons gevoel van eenheid versterkt.

 

Kairos Palestina roept de Kerk, het maatschappelijk middenveld en regeringen over de hele wereld op om de voortdurende discriminatie, de onteigening van land, de onderdrukking van geweldloos verzet, de onderdrukking van maatschappelijke organisaties en de willekeurige moorden te erkennen, en druk uit te oefenen op de staat Israël om een einde te maken aan zijn bezetting en apartheid.

 

Palestijnse christenen uit het hele religieuze spectrum kwamen in 2009 bijeen om het historische document “A Moment of Truth: A Word of Faith, Hope and Love from the Heart of Palestinian Suffering” (Een moment van waarheid: een woord van geloof, hoop en liefde uit het hart van het Palestijnse lijden) uit te geven. Zoals we verklaarden:

 

“Onze boodschap aan de Joden luidt: Ook al hebben we elkaar in het recente verleden bevochten en strijden we vandaag nog steeds, we zijn in staat om lief te hebben en samen te leven. We kunnen ons politieke leven, met al zijn complexiteit, organiseren volgens de logica van deze liefde en haar kracht, nadat de bezetting is beëindigd en gerechtigheid is ingesteld. “ (Kairos Palestina document hoofdstuk 5.4.2)

 

Kairos Palestina, de meest omvangrijke Palestijnse christelijke oecumenische geweldloze beweging, is gebaseerd op het Kairos Palestina document waarin wordt bevestigd dat de Palestijnse christenen deel uitmaken van de Palestijnse natie en wordt opgeroepen tot vrede om een einde te maken aan alle lijden in het Heilige Land door te werken aan gerechtigheid, hoop en liefde, omarmd door de christelijke gemeenschap, ondertekend door alle historisch erkende Palestijnse christelijke organisaties, en onderschreven door de hoofden van de kerken in Jeruzalem.

 

 

Wij geloven in God, goed en rechtvaardig. Wij geloven dat Gods goedheid uiteindelijk zal zegevieren over het kwaad van haat en dood dat nog steeds in ons land bestaat. Wij zullen hier “een nieuw land” en “een nieuwe mens” zien, die in staat is op te staan in de geest om ieder van zijn of haar broeders en zusters lief te hebben. (Kairos Palestina document hoofdstuk 10)

 

 

Kairos Palestina

4 februari 2022 Jeruzalem

Dit delen: