Katholieke hulporganisaties vragen de VS om fondsen voor Palestijnse vluchtelingen te hervatten

Leiders van katholieke hulporganisaties hebben het Witte Huis om heroverweging gevraagd van het besluit om 65 miljoen dollar in te houden voor het hulp- en werkagentschap van de Verenigde Naties voor Palestijnse vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA).

Inline afbeelding 1

Leiders van 21 wereldwijde hulpgroepen, waaronder de Catholic Relief Services en Jesuit Refugee Services / USA, ondertekenden een brief op 24 januari aan minister Rex Tillerson en andere Amerikaanse leiders, uit bezorgdheid over het feit dat bezuinigingen op humanitaire hulp “ernstige gevolgen” zal hebben voor noodsituaties voedsel en medische hulp in de regio.

“We zijn zeer verontrust over de humanitaire gevolgen van dit besluit voor levensondersteunende hulp aan kinderen, vrouwen en mannen in Jordanië, Libanon, Syrië en de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook”, aldus de brief, online gepost door het Palestine News Agency.

Lees meer op de katholieke website abouna.org: http://en.abouna.org/en/content/catholic-aid-organizations-ask-us-restore-funds-palestinian-refugees

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.