Kumi Now! – 46 De bedoeïenen van Israël en Adalah

De Kumi Now! van deze week gaat over de situatie van de bedoeïnen in Israël en Palestina.

Adalah (het Arabische woord voor rechtvaardigheid) is een onafhankelijke mensenrechtenorganisatie die opkomt voor de mensenrechten in Israël in het algemeen en die van de Palestijnse minderheid – ook de Palestijnen in de bezette gebieden –  in het bijzonder.

Adalah informeert mensen over de benarde positie van de Bedoeïenen in Israël en vraagt om hun deelname aan de acties van Adalah door:

  • Een bijdrage te leveren aan bewustwording van de toestand van de Bedoeïenen in de Negev woestijn. Vertel hun verhaal verder. Onder andere het verhaal over  de strijd van de Bedoeïenen tegen het Prawer Plan van Israël dat de Bedoeïenen wil verplaatsen naar door de staat geplande dorpen in het noorden van de Negev. Hierdoor worden veel Bedoeïenen families gedwongen hun land te verlaten en worden hun  huizen vernietigd.
  • Een oproep te doen aan de volksvertegenwoordigers en andere invloedrijke instanties om hun zorg uit te spreken over de situatie in de Negev en om een oproep te doen aan Israël tot stopzetting van de gedwongen verplaatsing van de Bedoeïenen .

 

Kijk op de website van Adalah: https://www.adalah.org/.  Vind de organisatie op facebook: https://www.facebook.com/AdalaEnglish. Of bekijk de organisatie op youtube: https:/www.youtube.com/user/iadalah .

 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.