Mazin Qumsiyeh

 

Dr. Mazin Butros Qumsiyeh is een Palestijnse wetenschapper en auteur, oprichter en directeur van het Palestine Museum of Natural History en het Palestine Institute for Biodiversity and Sustainability aan de Bethlehem University, waar hij onderzoeker en docent is

Hij schrijft vanuit belegerd Bethlehem:

‘Iedereen moet vrijdag (vandaag) in elk land ter wereld de straat op gaan om genocide te stoppen en het internationale recht en de mensenrechten terug te eisen.” 
Het internationaal recht en het internationale systeem dienen steeds meer bijzondere belangen. Sommige mensen zeiden dat het al lang geleden was beëindigd. Maar wat er nu gebeurt is nooit eerder vertoond. Er vielen 4000 ton bommen op 2,3 miljoen mensen, terwijl hen medicijnen, voedsel, water, elektriciteit en brandstoffen werden ontzegd. Volgens de internationale wetgeving is dit op papier een oorlogsmisdaad, een misdaad tegen de menselijkheid en een schending van het Internationale Verdrag inzake Genocide, onderschreven door de VS, Engeland en Frankrijk. 

Iedereen moet vrijdag in elk land ter wereld de straat op om te stoppen met moorden.

De stad Haarlem geeft het goede voorbeeld.

 

Vandaag, vrijdag 13 oktober, zal om 11 uur ‘s ochtends een kleine demonstratie tegen het Israelische geweld worden gehouden op de Grote Markt in Haarlem.

Matth van Rooden zal met zijn oeroude Papoea pijl en boog symbolisch een aantal pijlen richten op het stadhuis (waar de Israëlische vlag gehangen heeft) en een aantal andere zaken, waarbij hij een korte toespraak houdt.

 

Breed Palestijns Platvorm, is er ook met een Palestijnse vlag half stok. 

We hopen zo een indrukwekkend protest te maken tegen de massale slachting die Israel opnieuw aanricht  in Gaza.

 

Wie dit leest: wees  hartelijk welkom bij deze protestbijeenkomst. 

 

 

 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.