Methodistische delegatie ziet ‘bittere vruchten’ van de bezetting van Palestina

Na een bezoek aan de regio uitte een delegatie van Methodisten (= zusterkerk van de Protestantse Kerk Nederland) hun afgrijzen over de militaire bezetting van het Palestijnse volk.

“We waren getuige van de bittere vruchten van de militaire bezetting die onevenredig zijn gericht tegen het Palestijnse volk”, zei een verklaring van de delegatie, die bestond uit leiders van de World Methodist Council, de British Methodist Church en de General Board of Global Ministries van de United Methodist Church. “We hoorden verhalen over families die gescheiden waren, de ontkenning van fundamentele mensenrechten, ongelijke behandeling en de noodzaak voor het Palestijnse volk om een ​​stem te hebben in het proces van het besturen van hun eigen leven en de toekomst.”

Het bezoek van de groep betekende de zevende verjaardag van de opening van het Methodist Liaison Office in Jeruzalem, gezamenlijk gesponsord door de drie organisaties. De delegatie bezocht met individuen, kerken en partners. Hun doel was de missie om de Methodistenfamilie in de bediening van vrede, waarheid, rechtvaardigheid en genade van Christus te betrekken bij alle mensen die in het land wonen, in samenwerking met de Palestijnse christelijke gemeenschap.

VERKLARING OVER BEZETTING VAN PALESTINA

We zijn getuige geweest van de bittere vruchten van de militaire bezetting die onevenredig zijn gericht tegen het Palestijnse volk. We hoorden verhalen over scheiding van gezinnen, de ontkenning van fundamentele mensenrechten, ongelijke behandeling en de noodzaak voor de Palestijnen om een ​​stem te hebben in het proces van het besturen van hun eigen leven en toekomst. In Gaza is het gebrek aan basisdiensten, zoals elektriciteit en schoon water, op een punt van crisis gekomen.

We begrijpen dat dit een kritieke tijd in de geschiedenis is en voor het nastreven van een rechtvaardige vrede tussen Palestina en Israël. Wereldwijde verschuivingen, economische veranderingen, kwesties van klimaatrechtvaardigheid en het huidige internationale politieke discours draaien aan de horizon als een grote storm.

We zien de schoonheid en veerkracht van de mensen van het land, zelfs in een tijd waarin het voelt dat alle optimisme verloren zou kunnen gaan. Ondanks dit gevoel kijken velen met hoop vooruit naar de toekomst en doen ze een beroep op de wereld om solidair met hen te zijn.

We hebben het lijden van de inheemse christelijke gemeenschap gezien. We sluiten ons aan bij hun oproep aan iedereen om resoluut op te treden om geweldloze acties voor vrede en gerechtigheid voor allen – Palestijnen en Israëli’s – te ondersteunen.

We zullen blijven bidden voor alle mensen in de regio, en daar blijven, via ons Methodisten Verbindingsbureau, om in solidariteit te wandelen met die van alle religies die gerechtigheid, vrede en gelijke rechten zoeken via geweldloze acties.

Gezegend zijn de vredestichters.

Bisschop Ivan Abrahams, secretaris-generaal, The World Methodist Council
Eerwaarde Dr. Jong Chun Park, President, The World Methodist Council
Thomas Kemper, General Secretary, General Board of Global Ministries, The United Methodist Church
Doug Swanney, The Connexional Secretary, The British Methodist Church

 

 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.