Mooi en moedig weblog Rozemarijn van ‘t Einde

Rozemarijn van ‘t Einde verbleef voor de Council for World Mission in Israël en de Palestijnse gebieden. Ze publiceert verhalen gedichten en gedachten daarover op haar weblog, Stories of Bethlehem. Kairos-Sabeel Nederland is hier erg enthousiast over. Hoe meer jonge mensen met eigen ogen kijken wat er echt aan de hand is in Palestina en Israël hoe beter.

Welkom! Op deze site plaats ik blogs over de reis die ik onlangs naar Bethlehem en omstreken heb gemaakt. Sinds ik terug ben valt me op hoe weinig informatie er is over de situatie in de West Bank en dat Palestijnen vaak eenzijdig belicht worden. Dus vandaar dat ik graag iets deel van wat ik tijdens de reis heb meegemaakt en geleerd. Het blijft lastig om in woorden te vatten hoe het is. De blogs zijn hiertoe een poging, iedere blog een puzzelstukje.

Elke blog bevat een verhaal of een gedicht dat door mij of een van mijn groepsgenoten is geschreven over onze ervaringen daar, gevolgd door meer uitleg over de situatie waar in het verhaal aan wordt gerefereerd. De meeste verhalen zijn op basis van onze eigen ervaringen, sommige verhalen (Taxi en Vlucht) beschrijven de ervaringen van anderen. Het enige (puur) fictionele verhaal is Water, dat ik heb geschreven over een situatie die ik beter ging begrijpen. Waar mogelijk leg ik onder de verhalen en gedichten uit aan welke politieke of maatschappelijke kwesties ik refereer.
De verhalen en gedichten van mijn groepsgenoten zijn te vinden in de blogs De jongen in de bus, Kerk & Israël en ”Ik ga met jou mee.” Het commentaar en de verdere uitleg in deze blogs is door mij geschreven.

Als je nog niet veel hebt gelezen over de situatie in de West Bank, denk ik dat Idyllisch, immuun, heilig de beste inleiding is. Wil je liever insteken vanuit recent nieuws, dan is Waarom vandaag het dorp van 200 mensen wordt weggevaagd een goed begin. En wil je het liefst zo snel mogelijk geconfronteerd worden met veel heftige feiten, dan kun je starten met De wijze.

Voor de rest maakt de volgorde waarin je leest niet zoveel uit. Wel is het aan te raden om Hoe lucht zwaarder wordt, Volhouden voor Dummies en Kerk & Israël pas te lezen als je al wat andere blogs hebt gelezen.

Rozemarijn

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.