Nieuws

Zoeken in nieuwsberichten

ZOEK OP CATEGORIE

Laatste nieuws

Israël ontkent zorgen van kerkelijke leiders

Nederlands Dagblad, 6 januari 2022

Israël heeft de recente alarmklok van kerkleiders dat christenen in Israël dreigen te verdwijnen, resoluut van de hand gewezen (ND 24 december). In openbare verklaringen en artikelen hebben de kerkleiders in Jeruzalem gesproken over bedreigingen in de Oude Stad van Jeruzalem.

Lees verder »

Wave of Prayer

Aan het begin van het nieuwe jaar heeft Kumi Now een pauze ingelast om uit te zoeken wat de beste strategie voor de toekomst is. We willen graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de Kumi Now bijeenkomsten.

Lees verder »

Wave of Prayer

Op dinsdag 28 december sprak bisschop Munib Younan die met emeritaat is, de toehoorders van Kumi Now toe. Het onderwerp was: christenen in het Heilige Land. Dit is de laatste week van het Kumi Now project en wij zullen nu een pauze inlassen om te zien wat we in de toekomst gaan doen.

Lees verder »

Kerstnummer Uitweg is uit

Het Kerst- en Klimaatnummer van Uitweg is uit. Kees Blok mijmert over een domme vraag, Omar Haramy, directeur van Sabeel Jeruzalem, brengt de klimaatcrisis in verband met verzoening, en nog veel meer.

Lees verder »

Wave of Prayer

Kumi Now hield zich dinsdag bezig met ‘’het recht om terug te keren’’ vanwege het feit dat zij gedwongen werden in 1948 hun huizen te verlaten.Op dinsdag 21 december zal het gaan over de Syrische Golan hoogte.

Lees verder »

Een pijnlijke waarheid

Filmmaker Michal Weits kent de verhalen over haar overgrootvader, ‘opa’ Yosef Weits, goed. Hij wordt de vader van het bos genoemd, voor de rol die hij speelde in de bebossing van Israël. Maar ook hier zit een duistere kant aan. Voor Blue Box duikt Michal diep in het verhaal van opa Yosef. Ze hoopt dat de duizenden pagina’s van zijn dagboek haar dichter bij de waarheid kunnen brengen.

Lees verder »

Wave of Prayer 10 december

Kumi Now hield zich afgelopen dinsdag bezig met de mensenrechten onder leiding van Raji Sourani, de grondlegger van het Palestijns centrum voor Mensenrechten (PCHR).De komende twee weken zal Kumi Now zich bezig houden met het Recht om Terug te Keren én de bezette Syrische Golan hoogte.

Lees verder »

Wave of Prayer

Op dinsdag was de Kumi Now online bijeenkomst gefocust op het geweld dat gebeurt als het gaat om gender.Dit samenzijn werd gehouden door Areej Diabas, de directeur die programma’s maakt voor het Vrouwen Studie Centrum. De Kumi Online bijeenkomst op dinsdag 30 november zal zich bezig houden met het Kairos-Palestijns document.

Lees verder »

Christmas Alert 2021

Ieder jaar stuurt Kairos Palestine een KERSTBOODSCHAP de wereld in, waarin vele Palestijnse stemmen worden gehoord: christenen, moslims, theologen, niet-theologen, jong en oud.

Lees verder »

Wave of Prayer 11 november

Vorige week ging de online vergadering van Kumi Now over de vraag hoe gaan we om met antisemitisme en andere vormen van racisme. Alles met het doel om heling en verzoening te bewerkstelligen in onze gemeenschappen. De Kumi Now vergadering van dinsdag 16 november zal gaan over de rechten van Palestijnse kinderen.

Lees verder »

Wave of Prayer

De online bijeenkomst van Kumi Now vorige week was gefocused op islamophobia. De volgende week richt Kumi Now de aandacht op de Internationale Dag tegen Fascisme en Antisemitisme die elk jaar op 9 november wordt gevierd.

Lees verder »

Twee brieven

Donateur worden Twee brieven   Tweeëndertig organisaties in Nederland maken zich grote zorgen over en veroordelen de beslissing van het Israëlische ministerie van Defensie op

Lees verder »

Wave of Prayer

Deze week richtte de Kumi Now online bijeenkomst haar aandacht op de benarde toestand waarin vrouwen en kinderen leven vanwege het conflict van de Israëlische bezetting van Palestina.

Lees verder »

Wave of Prayer 21 oktober

Op donderdag 19 oktober onderzoekt Kumi Now wie er nu profiteert van de Israëlische bezetting. Volgende week, op 26 oktober, staat het onverdraaglijke niveau van geweld waaronder vele vrouwen en kinderen in Palestina onder de Israëlische bezetting leven op de agenda. Veel vrouwen zien hoe hun gezin verscheurd raakt als hun mannen en kinderen lange gevangenisstraffen moeten ondergaan.

Lees verder »

Actie ‘Schrijf een brief aan ds. de Reuver’

Er lijkt iets aan het draaien te zijn in de publieke opinie over wat zich afspeelt in en tussen Israël en de Palestijnse gebieden. NRC meldde begin oktober zelfs paginabreed ‘Nu gooien niet de Palestijnen, maar de Joodse kolonisten met stenen (…) Israëlische kolonisten vielen onlangs met veel geweld een Palestijns dorp binnen. Dergelijk geweld neemt de laatste tijd toe en meestal komen de daders er zonder straf mee weg.’ Hoe duidelijk wil je geïllustreerd zien wat al jaren aan de gang is?

Lees verder »

Henri Veldhuis

Donateur worden Henri Veldhuis Dr. Henri Veldhuis, predikant in de Protestantse Gemeente te Culemborg, was naast bevlogen theoloog en bestuurslid van The Rights Forum, ook

Lees verder »

Geweldloos verzet

The Rights Forum meldt dat  Europese banken, verzekeraars en pensioenfondsen bijna 220 miljard euro hebben geïnvesteerd in bedrijven die actief zijn in de illegale Israëlische

Lees verder »

Wave of prayer 9 september

De online bijeenkomst van Kumi Now boog zich vorige week over Educational Funding and Policy in Israël en Palestina. Nu, op dinsdag 7 september, wordt de aandacht gericht op de stad Bethlehem op de West Bank.

Lees verder »

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.