Nieuwsbrief Vrienden van Tent of Nations

Graag delen we met u de nieuwsbrief van Vrienden van Tent of Nations. Met o.a. berichten over het bezoek van Daoud Nasser aan Nederland en toekomstige activiteiten en reizen.

Goede vrienden,

In deze nieuwsbrief blikken we terug op het inspirerende bezoek van Daoud Nassar aan Nederland, we nodigen je uit om naar Tent of Nations af te reizen, en we delen een aantal mooie voorbeelden van mensen en groepen die mee doen in de beweging van vrede en recht.

Daoud Nassar in Nederland

Vriendenmiddag Tent of Nations
We kijken terug op een zeer inspirerend bezoek van Daoud Nassar aan Nederland, met als topper de Vriendenmiddag in Driebergen die door 250 mensen vanuit heel Nederland werd bezocht. We zijn met elkaar geïnspireerd om de familie Nassar te blijven steunen in hun keuze voor ‘de vierde weg’, waarin frustratie en negativiteit worden omgevormd tot positieve acties. Kijk hier voor de foto’s en een filmpje (3 minuten).

Interview Daoud Nassar over ‘De betekenis van Jezus’
In een feestelijke kerkdienst in Culemborg werd Daoud geïnterviewd over de betekenis van Jezus in zijn keuze voor geweldloos verzet. Kijk hier om het interview (25 minuten) te bekijken.

Interview Daoud Nassar aanstaande zondag bij  TV ‘Het Vermoeden’
Aanstaande zondag 26 februari wordt om 11.30 uur op NPO 2 een interview met Daoud uitgezonden in het televisieprogramma Het Vermoeden. Na afloop kun je deze uitzending terugkijken via www.tentofnations.nl

Tip: Deel het verhaal van Tent of Nations met anderen en laat deze uitzending zien in een bijeenkomst met studenten, je kerk, of een andere groep!

Wil je op bezoek komen bij Tent of Nations?
Je bent van harte welkom bij de volgende activiteiten:

Vier mee, kom naar de Celebrations 101!
In 2016 vierde Tent of Nations met vrienden van over de hele wereld haar 100everjaardag. Deze week van ontmoeting, vriendschap en solidariteit was zo indrukwekkend, dat Tent of Nations ook haar 101e verjaardag gaat vieren, van 1 – 4 mei 2017. Ook dan zijn er tijdens de twee weekenden voorafgaand en volgend op de Celebrations excursies op de Westbank. Bekijk de korte impressie van de Celebrations (5 minuten), kijk voor meer informatie op www.tentofnations.org of stuur ons een mail.

Word vrijwilliger!
Het werk van Tent of Nations kan alleen voortgezet worden dankzij de inzet van vrijwilligers van over de hele wereld. Niet alleen vanwege het concrete werk, maar ook omdat hun aanwezigheid bescherming biedt. Je kunt mee doen met de werkkampen die Tent of Nations organiseert, zoals het planten van bomen of helpen bij de oogst, of meehelpen met de kindervakantieweken van 10-22 juli. Van vrijwilligers wordt verwacht dat zij in goede fysieke conditie zijn en stevig lichamelijk werk kunnen verzetten. Tent of Nations is ook blij met vrijwilligers die voor langere tijd kunnen komen.

Ga mee op reis!
Wil je Israël en Palestina op een andere manier mee maken?
1. Ga mee met de solidariteits- en ontmoetingsreis naar Israël en Palestina, van 13 – 23 oktober 2017. Deze reis biedt een breed scala aan ontmoetingen die inzicht geven in de invloed van de huidige politieke context op het dagelijks leven van mensen. We ontmoeten vertegenwoordigers van Israëlische en Palestijnse organisaties die werken voor vrede en gerechtigheid: moslims, joden en christenen. We verblijven op drie plekken: in Nazareth (Galilea), Bethlehem (West Bank) en Oost-Jeruzalem. En natuurlijk gaan we een hele dag naar Tent of Nations!
2. Ontmoet Palestina organiseert regelmatig reizen, kijk voor meer informatie op  www.ontmoetpalestina.nl
3. Wil je niet op reis, maar je wel verdiepen in het thema ‘Wij weigeren vijanden te zijn’? Weet je welkom bij de Themaretraite in Nederland, van 25 – 27 augustus in het Clarissenklooster in Megen.

Doe mee!
Steeds meer mensen en groepen zetten zich actief in voor Tent of Nations door het verhaal van Tent of Nations te delen, een collecte te organiseren, of als groep op bezoek te komen.  Een greep uit de inspirerende initiatieven die we graag delen:

  • Geef een boom als cadeau  als teken van hoop! Zo worden er bomen geschonken als verjaardagscadeau, maar ook  ter ere van een jubileum op het werk of bij de geboorte van een kleinkind.
  • In Hoofddorp en in Leiderdorp is afgelopen jaar enthousiast actie gevoerd, met een sponsortocht, een oud-papier-actie, boekenmarkten en excursies.  De Protestantse Gemeente Beesd gaat – na een bezoek aan Tent of Nations – dit jaar hard aan de slag.
  • In Hengelo werd voor Tent of Nations gecollecteerd tijdens de kerstnachtdienst; in Doesberg doet men dit op Israëlzondag.  En steeds meer andere kerken doen dit op een gewone zondag door het jaar heen.
  • Steeds meer Nederlandse vrijwilligers melden zich aan om mee te werken als vrijwilliger. Welkom Julius, Rick, Nikki, Lia, Adinda, Isabella, Richard en Tony!

Heb je een idee hoe je in jouw eigen omgeving mensen kunt betrekken bij Tent of Nations? We ondersteunen je graag met folders, boekjes, een presentatie en ideeën!

Een hartelijke groet, mede namens de familie Nassar in Bethlehem,
Benjamin Baars, Meta Floor, Bram Grandia

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.