Paasoproep Kairos Palestina: “Geef aan deze drie organisaties die Gaza helpen”

Paasoproep Kairos Palestine: "Geef aan deze drie organisaties die mensen in Gaza helpen"

Net als in voorgaande jaren, brengt Kairos Palestina ook op dit cruciale moment een Paasoproep uit. De oproep blijft duidelijk en onafgebroken: een permanent staakt-het-vuren, de vrije stroom van humanitaire hulp naar Gaza, de vrijlating van alle mensen die aan beide kanten gevangen zijn genomen, een einde aan de bezetting en het recht op Palestijnse zelfbeschikking. Kairos Palestina noemt ook drie organisaties waaraan mensen kunnen doneren als ze Gaza willen bijstaan.

 

Dit jaar dwingen de genocidale oorlog en de humanitaire crisis in Gaza ons ertoe een Paasoproep uit te vaardigen om jullie financiële steun te vragen, maar ook jullie gebeden, inzet en lobby voor de bevolking van Gaza – onze islamitische en christelijke broers en zussen die lijden onder de fysieke, emotionele, structurele en culturele gevolgen van een groeiende genocide door de staat Israël. We delen de namen van drie gerespecteerde Palestijnse organisaties, waarvan de staf aanwezig is in Gaza en zich richt op de fysieke en psychologische behoeften van de mensen daar. Wij vragen moedig jullie genereuze financiële steun voor het werk van deze betrouwbare en effectieve organisaties.”

 

De drie Palestijnse organisaties waarvoor Kairos Palestina onze financiële steun vraagt zijn: (1) de Middle East Council of Churches, (2) MA’AN Development Center en (3) SOS Children’s Villages Palestine.

 

Daarnaast bevat de Paasoproep ook een boodschap van patriarch-emeritus Michel Sabbah. Ook hij doet een oproep aan kerken en christelijke organisaties in het Westen. “Pasen vandaag zegt: ‘Geen oorlog meer in Gaza, en geen conflict meer tussen het Palestijnse en Israëlische volk. Geen vijanden meer in Gods land.'”

 

Lees hier de hele Paasoproep.

 

 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.