Palestijnse Filmdag 2014

Op zondag 16 november wordt voor de derde keer door de werkgroep Palestijnse Filmdag Hilversum een bijzondere dag vol films, die op een of andere manier iets laten zien van het Palestijnse volk en hun verzet tegen de Israëlische bezetting, georganiseerd.

De dag duurt van 12 tot 21 uur, met tussendoor een Palestijns buffet. In twee zalen worden 8 films/documentaires vertoond, waaronder de première van The Stones Cry Out van filmmaakster Yasmine Perni. Deze prachtig gefilmde documentaire gaat over de situatie van de Palestijnse christenen in de bezette gebieden. De documentaire is mede door Sabeel tot stand gekomen.

U kunt het beknopte programmaoverzicht en een uitgebreid programma (met toelichting op de films) alvast bekijken.

Zodra er kaarten voor dit festival te bestellen zijn, zullen wij dit bericht aanvullen. Als uw belangstelling gewekt is, kunt u natuurlijk wel alvast de datum reserveren.

De filmdag wordt behalve door Vrienden van Sabeel Nederland ook gesteund door United Civilians for Peace, de Olijfbomencampagne, Een Ander Joods Geluid, DocP, Stichting Vrede Voor Palestina,  Palestina Stichting Rivierenland, Kifaia,  werkgroep Palestina van de Abva/Kabo en The Rights Forum.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.