Presentatie ‘Je bent er geweest’

In samenwerking met PAX, Kerk en Wereld, Kairos Palestina Nederland en Palestine Link en Vrienden van Sabeel Nederland presenteert Levendig Uitgeverij een bijzonder boek van dichter Arie de Bruin en tekenaar Len Munnik. Lees meer hieronder en in het persbericht.

(Update 25-11-2015: zie ook het verslag van de presentatie!)

In de week voor de Rechten van het Kind op vrijdag 20 november a.s. van 14.30 – 16.00 uur wordt dit unieke boekje gepresenteerd in de Pauluskerk, Mauritsweg 20 te Rotterdam. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Kinderen, overal ter wereld, zijn in oorlogssituaties en bezette gebieden vaak de dupe van macht en machteloosheid van volwassenen, iets wat zich uitdrukt in geweld.

Arie de Bruin en Len Munnik geven ieder op hun eigen wijze uiting aan hun verzet tegen deze schendingen van de rechten van de mens en in het bijzonder de rechten van het kind.

Zij waren onafhankelijk van elkaar op bezoek in Israël en Palestina. Wat zij zagen en hoorden laat hen nooit meer los… In 24 gedichten en illustraties betrekken auteur en illustrator de lezers bij de situatie van kinderen in Israël en Palestina. Een levendig beeld dat niemand onberoerd laat.

De opbrengsten van deze uitgave zijn bestemd voor het project Post-Trauma Rehabilitation of the Palestinian Ex-
Detainee Children in the West Bank, een project voor traumaverwerking voor Palestijnse kinderen, uitgevoerd door the East Jerusalem YMCA in Beit Sahour. Het project helpt ex-gedetineerde kinderen, hun families en gemeenschappen en is gericht op hun psychosociale welzijn en het wil hen opnieuw in de samenleving integreren.

Auteur: Arie de Bruin
Illustrator: Len Munnik
Hard cover, 56 pagina’s
ISBN 978 94 91740 37 4
NUR 306
Levendig Uitgever, 2015
Prijs € 10,-

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.