Raad van Kerken van Jamaica stelt vragen over het bezoek van haar premier aan Israël

De Raad van Kerken van Jamaica (JCC) heeft vragen gesteld over het bezoek van premier Andrew Holiness aan Israël en vroeg de regering om te zeggen of er sprake is van een verschuiving in het buitenlands beleid met betrekking tot de staat Israël en Palestina.

“Als een natie, die zelf het voorwerp van imperialisme, slavernij en kolonialisme is geweest, en de strijd voor vrijheid en onafhankelijkheid kent, heeft ons buitenlands beleid zich steeds laten leiden door onze inzet om over de hele wereld mensen te steunen die betrokken zijn in een dergelijke strijd”, aldus de JCC in een persbericht van 1 februari 2017.

“Inderdaad, kan deze natie trots zijn op haar geschiedenis in verband met de hoofdrol die ze speelde in de boycot van Zuid-Afrika onder de Apartheid, en haar rol in de Verenigde Naties en in het Internationale Hof van Justitie. “Terwijl we  het recht van Israël als een natie om in vrede te leven binnen internationaal gedefinieerde grenzen ondersteunen, erkennen we ook het recht van de Palestijnen op gelijke behandeling”, aldus de Jamaicaanse Raad van Kerken.

De Raad zei dat in tegenstelling tot valse informatie in de media, de impasse tussen Israël en Palestina geen probleem betreft tussen joden en moslims. “Onder Palestijnen zijn er ook christenen, en veel van de educatieve, medische en sociale hulpverleningsprogramma’s voor de Palestijnen worden gefinancierd en uitgevoerd door christenen binnen en buiten Palestina.”

“Wij roepen de regering van Jamaica op om het land uitleg te geven over de richting van ons buitenlandse beleid als het gaat om de staat Israël, niet alleen omdat het land het recht heeft om dat te weten, maar ook omdat het een verklaring schuldig is aan de internationale gemeenschap met betrekking tot de principes waarvoor wij staan en onze relatie met de rest van de internationale gemeenschap over kwesties van mondiaal belang”, aldus de Raad van Kerken van Jamaica.

Bron: de Jamaica Observer,

http://www.jamaicaobserver.com/news/Jamaica-Council-of-Churches-questions-PM-s-visit-to-Israel_88275

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.