Steeds meer aanvallen op christenen in Israël

 

 

 

Het Stella Marisklooster van de karmelieten in Haifa © @facebook

 

 

Zondag kwam het opnieuw tot incidenten met een groep extremistische kolonisten aan het karmelietenklooster in Haifa, die beweren dat de profeet Elisa hier werd begraven. Bij het incident probeerden 30 joden zich met geweld toegang te verschaffen tot de kerk. Christenen probeerden dat te voorkomen door de kerk af te sluiten. Het karmelietenklooster was ook al eerder het doelwit van een aanval, maar dat werd toen belet omdat de poorten gesloten waren. 

 

 

De woordvoerder van de katholieke bisschoppen in het Heilige Land, Wadie Abunassar, vertelde aan een Arabische tv-zender dat de site al maanden doelwit is van systematische intimidatie door een groep radicale ultraorthodoxe joden. Hij vestigde er bovendien de aandacht op dat er geen enkele aanwijzing is dat het graf van de profeet Elisa  (volgens 1 en 2 Koningen een opvolger van Elia) zich hier zou bevinden. 

 

Ook voor ons christenen is de profeet Elisa erg belangrijk. Als wij zijn tombe zouden vinden, zouden we hem alle respect geven. Dit klooster is hier al 400 jaar. Maar wij hebben noch Elisa noch zijn tombe gevonden, reageerde Abunassar:

 

Maar het echte probleem voor de christenen in het Heilige Land  is niet dit groepje radicale joden, maar de Israëlische overheid die blijft toekijken ondanks toenemende aanvallen op christenen op verschillende plaatsen.

 

Dat is niet alleen een bedreiging voor de christenen, maar voor de hele staat.    

 

Ook de presidentiële commissie voor kerkelijke aangelegenheden van de Palestijnse Autoriteit heeft de aanvallen op het Elias-klooster in Haifa gisteren streng veroordeeld.

Commissievoorzitter Ramzi Khouri schreef in zijn reactie het toenemende aantal aanvallen tegen islamitische en christelijke heilige plaatsen in het Heilige Land, met ook een hele serie incidenten in de oude stad van Jeruzalem, toe aan het stilzwijgen van de internationale gemeenschap over de misdaden van Israël tegen het Palestijnse volk

 

 

Bron: Kathpress.at

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.