Column van bestuurslid Marijke Egelie-SmuldersDe vredesweek ligt achter ons.

 

PAX heeft groots uitgepakt om deze week tot een succes te maken.

Hoe moeilijk is dat, bedacht ik mij toen ik na de opening van de week op zaterdag 18 september in de Domkerk, dwars door de stad Utrecht terugliep naar de bushalte om huiswaarts te keren.

Het was prachtig weer, overal volle terrassen, winkelend publiek, vrolijke mensen en bloemenstallen op iedere straathoek.

Een gezellige boel en toch zo in contrast met waar wij mensen in de Domkerk mee bezig waren geweest. Niet bij wijze van spreken is het ene is fout en het andere goed, maar de clash tussen die twee werelden!

Hoe dat te overbruggen – of kan dat gewoon niet, hoeft dat ook niet, en zijn ‘wij’ zomaar een klein clubje mensen met een vredesideaal dat we coûte que coûte willen uitdragen en dat ook vol willen houden?

Veel vragen. Misschien is er iemand die hierop wil reageren.


Het thema van de vredesweek was:

‘Wat doe jij in vredesnaam’ ? Samen op zoek naar een inclusieve samenleving.


Is het dan voldoende, ogen en oren open te houden, elkaar te blijven groeten, elkaar de ruimte te geven om te kunnen ‘ademhalen’ en volop te leven, of is er meer te doen?


De vredesweek ligt achter ons, er wordt zoals altijd geëvalueerd en er worden voorzichtig weer plannen gemaakt voor het komende jaar.

Houden wij het vol, houd ik het vol en hoe dan?


Vrede en alle goeds! 

Dit delen: