Search

WERKGROEP THEOLOGIE

 
 
Palestijnse christelijke theologen werken in een concrete gemeente, bijvoorbeeld in Nazareth, Jeruzalem of Bethlehem. Ze zijn vaak verbonden aan seminaries en andere theologische opleidingen. Zij krijgen vragen van hun parochianen: als de God uit het Eerste Testament het een goed idee vindt dat zijn uitverkoren volk ons uit onze huizen heeft gehaald, ons land inneemt, ons hier geen plaats meer gunt en onze kinderen mishandelt, moeten we dan de Bijbel maar sluiten en de kerk ook? 
Een theologische vraag vanaf de basis. Van Palestijnse bevrijdingstheologen leren wij dat theologie zonder voeten in de werkelijkheid geen theologie is, maar onmenselijke ideologie. De werkgroep Theologie, die onderdeel is van Kairos-Sabeel Nederland, maakt en vraagt ruimte voor de stem van het Palestijnse volk die nog niet of nauwelijks doordringt in het Westen. De werkgroep vertaalt de belangrijkste boeken en teksten van Palestijnse theologen naar het Nederlands en zoekt het gesprek met de kerken. 
Hieronder vindt u een overzicht van de door ons vertaalde boeken en het laatste theologische nieuws rondom Israël en Palestina.
 

Theologische boeken en teksten

Theologisch nieuws

Advent

        Advent is een tijd van verwachting. Het is ook een tijd van verlangen naar licht, hoop en recht temidden van duisternis.

Lees verder »

Zionisme

      Negen Palestijnse theologen en wetenschappers leggen uit waarom in ieder geval christelijke leiders en ‘mensen van de weg van Jezus’ kennis moeten

Lees verder »

Theologen protesteren

          Een klein gezelschap van christelijke theologen ging dinsdagochtend 17 oktober de straat op. Tegen de bombardementen op Gaza, en tegen

Lees verder »

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.