WERKGROEP THEOLOGIE

 
 
Palestijnse christelijke theologen werken in een concrete gemeente, bijvoorbeeld in Nazareth, Jeruzalem of Bethlehem, en zij krijgen vragen van hun parochianen: Als de God uit het Eerste Testament het een goed idee vindt dat zijn uitverkoren volk ons uit onze huizen heeft gehaald, ons land inneemt, ons hier geen plaats meer gunt en onze kinderen mishandelt, zullen we dan de bijbel maar sluiten en de kerk ook? 
Een theologische vraag vanaf de basis. Van Palestijnse bevrijdingstheologen leren wij dat theologie zonder voeten in de werkelijkheid geen theologie is, maar onmenselijke ideologie. 
 

De werkgroep maakt en vraagt ruimte voor de stem van het Palestijnse volk die nog niet of nauwelijks doordringt in het Westen, vertaalt Palestijnse bevrijdingstheologen en zoekt het gesprek met de kerken. 

 

LAATSTE NIEUWS

Een luidruchtige kerk

    Zo noemt de auteur in zijn boek ‘The Other Side of the Wall’,  Munther Isaac, de evangelische vleugel van de christelijke kerken. Dat

Lees verder »

Gesprek met de PKN

De OPROEP van Kairos Sabeel Nederland aan de scriba van de synode van de Protestantse Kerk Nederland, dr. René de Reuver, ondertekend door 465 mensen, werd gevolgd door een briefwisseling en een eerste gesprek in november 2021 tussen de scriba en andere vertegenwoordigers van de landelijke kerk en de werkgroep theologie van Kairos -Sabeel-Nederland.

Lees verder »

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.