Wake voor Gaza – zondag 5 november 18:30u – Dominicuskerk Spuistraat 12a Amsterdam

 

 

 

Zondag vindt er in de Amsterdamse Dominicuskerk een wake plaats voor de mensen van Gaza. In de week van Allerzielen en Gedachteniszondag, rouwen we met en voor onze Palestijnse medemensen. De wake begint om 18:30 en komt voort uit een samenwerking tussen Palestijnse christenen, die tijdens de viering hun verhalen zullen delen, en het Christelijk Collectief.

Er zijn zoveel mensen gedood in Gaza. Waar vinden we ruimte en rust om te rouwen, terwijl het doden nog doorgaat? Deze wake wil zo’n ruimte bieden om te rouwen met en voor de mensen van Gaza. We maken ruimte voor onze diepe gevoelens van verbijstering, verdriet en angst.
We rouwen om alle levens, in het bewustzijn dat niet alle levens op dezelfde manier tellen in deze wereld. We maken ruimte voor onze woede en afgrijzen over het doorgaande geweld en het onvermogen van onze politici om op de staan tegen deze genocide.
Tijdens de wake zullen we kaarsen aansteken, liederen zingen en de namen gedenken van de slachtoffers van het geweld in Gaza. De voertaal zal zowel Nederlands als Engels zijn. Diverse Palestijnse christenen zullen tijdens deze wake hun verhalen vertellen. Daarnaast is er ruimte voor stilte, bezinning en gebed.
We nodigen eenieder, die met ons stil wil staan bij de mensen in Gaza, uit te komen naar deze wake.

Wake voor Gaza. Zondag 5 november, 18:30u. Dominicuskerk, Spuistraat 12a, Amsterdam.

Contactpersonen voor vragen van de pers:

Janneke Stegeman (0610398929).

Umayya Abu-Hanna, een van de Palestijnse mede-organisatoren, is beschikbaar voor interviews.
De organisatie is een samenwerking van Palestijnse christenen en het Christelijk Collectief Geen Genocide in Gaza. Het Christelijk Collectief bestaat uit theologen en arabisten. Het organiseerde eerder op 17 oktober een demonstratie bij de Tweede Kamer om de politiek op te roepen zich uit te spreken tegen genocide in Gaza en hield op 29 oktober een ad hoc actie tijdens de Nacht van de Theologie.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.