Wave of Prayer 1 februari 2018

Elke week is er op het kantoor van Sabeel in Oost-Jeruzalem een viering. De gebeden die tijdens deze viering worden uitgesproken verschijnen in vertaling op onze website. Voor wie net als Kairos-Sabeel solidair wil zijn met Palestijnse christenen in Israël en Palestina zijn de gebeden een bron van informatie en een mogelijkheid tot meeleven.

Er is zojuist een boek verschenen van Ronen Bergman. Hij houdt zich bezig met het onderwerp ‘de geheime dienst’ en is correspondent van het  Israëlische Yediot Aharonot krant en van de Israël kronieken ‘2,700 moord operaties’. In zijn werk brengt hij morele en wettelijk legale zaken aan het licht als het gaat om door de staat gesponsorde gepleegde moorden.

Eeuwige, wij denken aan alle mensen die ter dood zijn veroordeeld door de Israëlische regering zonder een eerlijk proces. Wij bidden U dat eens de dag zal komen dat de Israëliërs zullen besluiten het zwaard niet meer te gebruiken en dat zij verantwoordelijk worden gehouden voor hun criminele daden.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Radio Israël meldde dat Israël heeft kunnen voorkomen dat de Palestijnse Autoriteit moeite aan het doen was om de status van waarnemer op de UN ontwapenings conferentie te verkrijgen. Het Israëlische ministerie van buitenlandse zaken heeft kennelijk achter de schermen samen gewerkt met de Verenigde Staten om dit jaar de toegang  van de Palestijnse Autoriteit tot dit internationale gebeuren te voorkomen.

Eeuwige, wij danken U voor alle mensen die vast beraden doorgaan met hun werk om met name de Palestijnse stem te laten klinken tijdens alle internationale bijeenkomsten. De pogingen van Israëlische en Amerikaanse regering om de Palestijnen tot zwijgen te brengen is uiteindelijk uit angst gebeurd en angst is een slechte raadgever. De waarheid van het verhaal van de Palestijnen mag immers niet aan het licht komen.Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Israël lanceert zonder voorbeeld te noemen een crimineel onderzoek tegen een Shin Bet ondervrager. Dit is het eerste onderzoek dat geopend wordt sinds de oprichting, 10 jaar geleden, van een groep mensen die zich bezig houdt met klachten tegen de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst.

Eeuwige, , wij denken aan al die gevangenen die foltering hebben ondergaan in Israëlische militaire gevangenissen. Dat dit onderzoek de ogen mag openen van het Israëlische juridische systeem en van het publiek. Dat hun ogen ook geopend mogen worden  vanwege alle ongerechtigheden en misdaden die zijn begaan tegen Palestijnse gevangenen.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Er zijn vertrouwelijke documenten in bezit zijn gekomen van Yedioth Ahronoth , de grootste krant in Israël. Door middel van verkoop en het rond laten circuleren, laten zij zien hoe Israëls binnenlandse veiligheids dienst al jaren te werk is gegaan in de Israëlisch Arabische scholen afdeling. Deze geclassificeerde documenten laten zien hoe de Israëlische veiligheids dienst zich bemoeid heeft met het Arabische onderwijs systeem door docenten te ontslaan, ze te bedreigen met veroordelingen en door mensen van Shin Bet in dienst te stellen van het ministerie van Educatie.

Eeuwige, wij danken U voor het feit dat de waarheid altijd boven tafel komt. Wij denken aan alle docenten die als maar slachtoffer zijn van de Israëlisch Veiligheids dienst. Wij bidden U voor een gezond onderwijs systeem  dat eerder bezig is te zoeken hoe studenten te wijzen op hun rechten, dan een educatief systeem te creëren dat bezig is om te onderdrukken en te controleren.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

In de omgeving van Beit Safa ( Oost Jeruzalem) hebben Israëlische kolonisten een inval gedaan en met graffiti in het Hebreeuws de woorden: ‘de dood aan de Arabieren’ gespoten. Daarna hebben ze een voertuig in brand gestoken. Vele groepen die met mensenrechten bezig zijn hebben Israël beschuldigd van het bevorderen van ‘een cultuur van straffeloosheid’ nu zij zulke gewelddadige acties tegen Palestijnen begaan.

Eeuwige, wij bidden voor de veiligheid van onze dorpen en hun families die aangevallen worden door gewelddadige en racistische kolonisten. Wij bidden om uw Geest die ons leidt  naar het pad van bevrijding. Dat wij, Palestijnen bevrijd worden van de duivelse bezetting die alleen maar haat en conflicten zaait.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos, heeft de president van de Verenigde Staten Donald Trump gesproken met de Israëlische president Benjamin Netanyahu. Er is gesproken om de regels van het jaren durende vredesproces te veranderen. Trump zei: “Het gegeven Jeruzalem komt niet meer aan bod.”

Eeuwige, de arrogante machtigen weten niet meer wat nodig is om aan vrede te werken. Wij bidden om het volhouden van de voortdurende tegenstand en om het uithoudingsvermogen van de Palestijnse bevolking, zoals we ook gerechtigheid vragen van hen die machtig zijn. Dat de inwoners van Jeruzalem aan de koninkrijkjes die langs komen, doorgaan met de boodschap rond te spreiden dat gerechtigheid krachtiger is dan het zwaard en overheersing.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

 

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij de landen Algerije, Libië, Marokko, de Westelijke Sahara en Tunesië.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.