Wave of Prayer 12 maart 2020

De Wave of Prayer van Sabeel Jeruzalem van 12 maart 2020.

Deze week beoordeelt  de YMCA/YWCA het werk  van de Joint Advocacy Initiative  (JAI). Dit initiatief helpt internationale partners het leven onder  de bezetting in Palestina te  beoordelen  door uitwisselings programma’s en reizen te beoordelen.  De JAI  organiseert ook de Olive Tree Campaign die stekken voor olijfbomen distribueert  aan Palestijnse boeren.  Dit initiatief wordt door mensen uit de hele wereld  gesponsord.

Eeuwige, wij danken U voor het van de JAI, vooral voor hun werk voor in stand houding van de waardevolle  olijfbomen van de Palestijnse boeren. Wij blijven vertrouwen op Uw bescherming en genade, “zoals een groene olijfboom in Gods huis” (Psalm 52 : 8). Eeuwige Genadevolle, hoor naar ons gebed. . . .

Nadat er 20 CAVID-19 gevallen werden geconstateerd  in een hotel in Bethlehem riep de Palestijnse Autoriteit  de noodtoestand uit over de gehele West Bank. Hiermee in overeenstemming hebben de Israëlische autoriteiten, als onderdeel van hun openbare gezondheids-beperkingen,  checkpoints gesloten waarbij zij alleen mensen doorlieten die vertrokken om rechtstreeks naar het vliegveld te gaan of in het bezit waren van een bijzondere permit.

Eeuwige, wij bidden voor de leiders van  de behandeling van de mensen bij wie  dit virus is vastgesteld. Wij bidden ook voor de mensen waarvan hun levensonderhoud werd beïnvloed door de voortdurende  veranderingen in de regels m.b.t. gezondheid. Eeuwige, in Uw genade, hoor naar ons gebed. . . . .

Veel kerkdiensten, bijeenkomsten en events zijn afgelast als gevolg van de maatregels om de infectie te beperken. Op zondag 8 maart hebben een aantal Palestijnse voorgangers van een “live stream” gebruik gemaakt om hun kerkdienst  met hun gemeentes via de sociale media te houden.

Eeuwige,wij danken U dat de voorgangers hun gemeentes konden bereiken ondanks de moeilijke omstandigheden. Wij bidden U voor iedereen die betrokken is bij het organiseren  en besluiten over events en bijeenkomsten waarbij zij hun best moeten doen om met de steeds veranderende  regels rekening te houden. Genadige, hoor ons gebed . . .

Bij de verkiezingen van 2 maart bereikte premier Netanyahu geen meerderheid om een regering te vormen. Zijn partij en zijn bondgenoten behaalden 58 van 120 zetels in de Knesset. Voor de Palestijnen zou een regering geleid door Netanyahu of zijn tegenstander Benny Ganz nog steeds de voortduring van de bezetting betekenen.

Wij bidden dat de internationale gemeenschap zich duidelijk uitspreekt over Israëlische bezetting van Palestina en de plannen van Israël zelfs meer Palestijns gebied te annexeren.   Eeuwige, verhoor ons gebed.

De mensenrechten beweging Peace Now heeft bekend gemaakt dat Amazon gratis bestellingen  levert aan Israëlische nederzettingen op de West Bank terwijl  zij de nabijgelegen Palestijnse gemeenschappen voor hun diensten lieten betalen tenzij de Palestijnen er voor kozen dat hun adres zich in Israël bevond. Amazon heeft nu bevestigd dat hun gratis bezorging ook voor Palestijnse adressen geldt.

Wij danken u voor mensenrechten bewegingen zoals de Peace Now groep die de aandacht vestigt op de manier waarop  bedrijven de illegale Israëlische nederzettingen legaal maken en zo de Palestijnen discrimineren.  Genadige,hoor ons gebed . . .

Buitenlanders op de West Bank, ook in Oost Jerusalem,  hebben te maken met verbale en lichamelijke mishandeling die voortkomt uit angst  voor de  COVI-19 uitbraak .Op zondag 1 mei viel een Palestijnse vrouw een Japanse hulpverleenster aan in Ramallah. De  Palestijnse vrouw werd gefilmd toen de Japanse vrouw duwde en “corona, corona” tegen haar riep. Dr.Nimer, de woordvoerder  van  het Palestijnse Ministerie van Binnenlandse Zaken, veroordeelde de aanval en zei: ”dit  voorval vertegenwoordigt geenszins de moraal en de tradities van het Palestijnse volk en haar cultuur”.

Eeuwige, U bent vol medelijden en genade, help ons van U te leren hoe we vriendelijk en zachtaardig voor anderen moeten zijn zodat de angst ons niet beheerst. Barmhartige, verhoor onze gebeden.

Op woensdag 4 maart verwoestte de Israëlische gemeenteraad van West Jerusalem in de        buurt Jabal al-Mokabber een deel van een woning die het bezit is van Palestijnen. De Israëlische bulldozers verwoestten het huis van Lyad Fatafta, een Palestijnse burger. Er werd beweerd dat er gebouwd was zonder een Israëlische toestemming.

Wij bidden voor de familie van de heer Fatafta, zij zijn nu dakloos. Wij bidden voor de Palestijnen die geconfronteerd worden met het dilemma dat zij onderdak moeten bieden aan hun families en toch geen toestemming  krijgen om te bouwen. Genadige, verhoor onze gebeden.

Bij een gasexplosie op donderdag 5 maart in het  Nusseirat- vluchtelingenkamp werden 12 mensen gedood en raakten minstens 56 anderen, waaronder vrouwen en kinderen gewond. De explosie in een bakkerij veroorzaakte ernstige schade aan winkels , huizen en opstal. Tevens verhoogde het de  druk op het toch al overbelast gezondheidswerk.

Wij bidden voor de families van hen die gedood  werden in de explosie en de brand daarna. We bidden dat de mensen die gewond raakten snel en volledig herstellen van hun verwondingen. Wees met iedereen die bij deze tragedie betrokken was en geef hen de kracht om te handelen en te herbouwen.  Almachtige. . . . . verhoor onze gebeden.

Wij bidden samen met de Wereldraad van Kerken en de landen Denemarken, de Fahrör  Eilanden, Finland, Groenland, IJsland, Noorwegen en Zweden.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.