Wave of Prayer 12 september 2019

Sabeel Jeruzalem blijft bidden voor zichzelf en voor het Palestijnse volk. Deze gebeden worden als Wave of Prayer de wereld rondgestuurd.

Op vrijdag 6 september namen meer dan 6000 protesteerders deel aan de Grote Mars tot Terugkeer langs de grens van Gaza/Israël. Ze beukten in op de omheining en er werden brandbommen gegooid naar Israëlische soldaten. Het leger beantwoordde deze aanval met scherp en schoten op twee Palestijnse teenagers en werden hierdoor gedood. Hun namen: Khaled Al Raba’i 14 jaar oud en Ali Al Ashqar, 17 jaar oud. 70 mensen raakten gewond waaronder 38 mensen door het schieten met scherp.
Eeuwige, wij bidden voor de families van Khaled en Ali nu zij rouwen om het verlies van deze jonge levens. Wij vragen U dat er een vredig en rechtvaardig einde komt aan de bezetting van Gaza en dat er verlichting komt in alles wat aan de burgers van Gaza in hun leven wordt ontnomen en waar zij verschrikkelijk onder lijden.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Het Kumi Now initiatief focust nu op het werk van de AEI, the Arabic Educational Institute in Bethlehem. Deze organisatie houdt zich bezig met educatie, vredesopbouw en dialoog op de bezette Westelijke Jordaan oever. Zij behaalden een groot succes met  de 270 weer bestendige posters die op de MUUR rond het graf van Rachel zijn bevestigd. Deze graftombe en religieus erfgoed kan nu alleen bezichtigd worden vanaf de Israëlische zijde van de 9 meter hoge muur.
Eeuwige, wij zijn zo dankbaar voor het leven van Uw zoon, Jezus uit Nazareth die via zijn kruisdood ons toegang heeft gegeven om in geloof dichter bij U te komen. Wij danken U voor de kracht en de vaste overtuiging dat fysieke muren geslecht kunnen worden, maar ook de muren in ons hart om zo te werken aan vrede en begrip. Wij danken U voor het werk van de AEI en voor hun werk om aan vrede te werken, dwars door alle diverse stromingen in het Heilige Land.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
De Palestijn Bassam al-Sayyeh van het district Nablus stierf zondag in een Israëlische gevangenis aan kanker. Volgens zijn medegevangenen en de commissie van ex gevangenen stierf al- Sayyeh aan verwaarlozing wat betreft zijn medische behandeling.
Eeuwige, de schrijver van de brief aan de Hebreeën vraagt om aan gevangenen te denken alsof we samen met hen in de gevangenis zijn en met diegenen die mishandeld worden te zijn alsof wij degenen zijn die lijden. Wij gedenken de familie Bassam nu zij treuren en rouwen om het verlies van hun vader, zoon en kind.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Sheffield is de eerste stad in het Verenigd Koninkrijk dat de staat Palestina erkent. Dit vond plaats op woensdag 4 september. Husam Zomblot, de Palestijnse ambassadeur hees de Palestijnse vlag, buiten, grenzend aan het gemeentehuis.
Eeuwige, wij bidden dat andere steden en naties zich bij Sheffield willen aansluiten om het Palestijnse volk op deze manier zelf te laten bepalen hoe hun toekomst zal zijn en dat zij bevrijd worden van de Israëlische bezetting.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Verdachte omstandigheden van de recente dood van Isra Gharib’s hebben de aandacht getrokken als een praktijk van eremoord. Ze was toegelaten tot het Arabic Society ziekenhuis omdat zij leed aan ernstige rug blessures. Men denkt dat zij thuis uit het raam is gesprongen nadat zij door haar familie was geslagen, maar zij willen niets van deze aanklacht horen. De sociale media beweren dat ze thuis is gestorven nadat ze in het ziekenhuis was aangerand. Als dit waar is, dan is het 19e keer dat dit in 2019 in Palestina is gebeurd.
Eeuwige, wij bidden voor Isra en hoe zij op verdachte wijze om het leven is gekomen.
Wij bidden dat ieder onrecht iemand aangedaan door de autoriteiten wordt onderzocht en dat de legale en ethische aspecten van zo’n vorm van doden in het openbaar worden gevoerd. Wij vragen dat vrouwen veel meer beschermd zouden moeten worden als het gaat om geweld dat de wet niet zo nauw neemt.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Tijdens de eerste week van september heeft de Palestijnse Autoriteit aangekondigd dat er een einde komt aan de verdeling van de Westbank in gebied A,B en C, zoals in de Oslo akkoorden in 1993 en 1995 was overeengekomen tussen de PLO en Israël. Alle West Bank gebieden zullen van nu af aan Palestijns genoemd worden en onder Palestijns beheer vallen. Het is echter nog niet duidelijk hoe de PA deze beslissing kan uitvoeren.
Eeuwige, lieve God, wij bidden voor de miljoenen Palestijnen wiens levens alsmaar verdeeld en overhoop gehaald worden vanwege de verdeling in A,B en C gebieden. Ontferm U over hen met uw niet aflatende erbarmen.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Ismail Ajjawi is een jonge Palestijn is aangenomen aan de Harvard universiteit, waar hij chemie en natuurwetenschappelijke biologie gaat studeren. Hij is al een maand geleden door de douane geweigerd de VS binnen te mogen komen. Zij stuurde hem terug naar Libanon. Daar hield hij een interview en vervolgens mocht hij terug.
Eeuwige,wij danken U dat Ismail zijn studie aan de universiteit van Harvard in de Verenigde Staten mag beginnen. Wij bidden dat de zeer scherpe focus op binnenlandse veiligheid niet andere studenten zal weerhouden hun studies niet meer in het buitenland te doen.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen Ghana en Nigeria.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.