Wave of Prayer 16 januari 2020

Wave of Prayer

Elke week verspreidt Sabeel Jeruzalem gebeden uit het hart van de Palestijnse christelijke gemeenschap. Kairos-Sabeel Nederland vertaalt ze en geeft ze graag aan u door. Met o.a. deze week een gebed voor Machsom Watch, een organisatie van Israëlische vrouwen die de wacht houden bij de Israëlische checkpoints.

Deze week focust Kumi Now op het werk van Machsom Watch, een Israëlische organisatie, bestaande uit vrouwelijke vrijwilligers. Het woord ‘Machsom’ betekent in het Hebreeuws ‘checkpoint’. Dit slaat op de checkpoints door het Israëlische leger gerund en die het leven van Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever aan alle kanten beperken.

Eeuwige, wij danken U voor de moed en overtuigingskracht van de Israëlische vrouwen die op vrijwillige basis dit werk voor Matchsom Watch doen. Wij bidden dat er een einde mag komen aan de bezetting van Palestina en voor het onderdrukkend beleid dat het leven van Palestijnen vernietigt en ook hierdoor de grondslag en morele kern van de Israëlische maatschappij onder uit haalt.

Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
De komende weken houdt Sabeel lokale bijeenkomsten om met elkaar de plannen en activiteiten voor het jaar 2020 te bespreken. Leden van Sabeel zullen hiervoor samen bidden en hun bijdrage leveren voor een te maken strategisch plan voor de jaren 2021/2025.
Eeuwige, wij komen tot U in onze zwakheid en onze afhankelijkheid. Wij bidden om uw leiding en wijsheid. En wij vragen dat de gebeden die uitgesproken worden en de plannen die gemaakt worden onder leiding van uw Geest de juiste zullen zijn voor Sabeel en dat op deze wijze uw wil geschiede. Dat de kracht van uw Geest ons ook mag inspireren bij het maken van een geheel van plannen en activiteiten voor de komende jaren.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
De gemeente van Jeruzalem heeft pas geleden een 12 uurs ontruiming en neerhalen van 12 huizen verordend aan Palestijnen die inwoners zijn van Al Isweyah, een buurtschap van Oost Jeruzalem.
De verordeningen werden verstuurd vanwege het zonder vergunning bouwen van hun huizen. Aan Palestijnen wordt zeer zelden een vergunning verleend, en dan met name in Oost Jeruzalem.
Eeuwige, wij worden zeer droef in onze hart als wij horen dat steeds meer Palestijnse families gedwongen worden Jeruzalem te verlaten, mensen die op deze wijze een zeer onzekere toekomst tegemoet gaan. Wij vragen U dat er toch een einde komt aan de politiek van huizen ontruiming en verwoestingen en op gewelddadige manier onteigening van Palestijnse huizen zowel in Jeruzalem als op de gehele Westelijke Jordaan oever.
Heer onze Gd, wij bidden U verhoor ons.
Het syndicaat van Palestijnse Journalisten heeft woensdag 8 januari een rapport uitgebracht, waarin staat dat het Israëlisch bezettingsleger (IOF) 760 gewelddadigheden en misdaden tegen Palestijnse journalisten heeft begaan. De misdaden hadden tot gevolg dat er 12 serieuze verwondingen tot gevolg hebben plaatsgevonden, veroorzaakt door enerzijds het schieten met scherp, anderzijds verwondingen veroorzaakt door het schieten met rubber beklede stalen kogels, traangas en geweerschoten. De laatste jaren zijn de Palestijnse media voortdurend onder vuur geweest door het IOF. De allerlaatste keer was dat bij de sluiting van het Palestijnse TV kantoor in Jeruzalem.
Eeuwige, wij danken U voor de moed en het werk van Palestijnse journalisten die alsmaar bezig zijn de onderdrukking en het onrecht onder Israëlische bezetting, waarvan zij getuigen, te rapporteren. Wij vragen dat de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van beweging voor de Palestijnse journalisten weer mogelijk zal zijn.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Op dinsdag 7 januari hoorden wij het droeve bericht dat een achttien maanden oude kleuter, Bilal Rabah Abu Sneineh, overreden werd door een voertuig bestuurd door zijn moeder. Dit vond plaats in Khirbet Qilqis, ten zuiden van Hebron. Er is een onderzoek ingesteld hoe dit kon gebeuren.
Eeuwige, wij bidden voor allen die rouwen om de dood van Bilal. Ook al weten we niet hoe dit is gebeurd, hopen en bidden we dat de waarheid na het onderzoek boven tafel komt.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
De Israëlische documentaire ‘Advocate’ geredigeerd en uitgebracht door Rachel Leah Jones en Phillippe Bellaiche is een van de films die op de shortlist staat om in 2020 een Oscar te behalen. De film gaat over het werk van de Israëlische advocaat Lea Tsemel, die Palestijnen verdedigt.
Eeuwige, wij danken U voor de gaven en kwaliteiten van filmmakers die een licht laten schijnen op diegenen die op zoek zijn naar recht en gerechtigheid. Wij bidden dat zij doorgaan een forum te vormen en voor hun belangrijke werk.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Eeuwige, wij brengen voor uw aangezicht alle landen uit het Midden-Oosten die door oorlog verscheurd worden.
-wij bidden voor Syrië, Libië, Afghanistan en Jemen.
-wij bidden dat er wat ontspanning komt tussen de VS en Iran
-wij bidden voor de miljoenen mensen die gedwongen worden hun huizen te verlaten vanwege hun veiligheid
-wij bidden voor allen die getraumatiseerd zijn, intens verdriet kennen en onder vreselijke omstandigheden in vluchtelingen kampen leven
En tot slot bidden wij om de hoop op een toekomst, die is vrij van leed en verdriet en waar iedereen als naaste met elkaar zonder angst, kan leven.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar, Saoedië Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Jemen.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.