Wave of Prayer 18 september 2014

Lees hieronder de gebeden die tijdens de viering van Schrift en Tafel aanstaande donderdag  op het kantoor van Sabeel Jeruzalem worden uitgesproken.
Over de hele wereld gebruiken vrienden van Sabeel deze gebeden in persoonlijke gebedsmomenten of in publieke vieringen. Zo gaan de gebeden de hele wereld rond als een ‘golf van gebed’.

 

Eeuwige, liefdevolle God,
Deze week zijn zo’n 240.000 kinderen in Gaza weer naar een van 252 UNRWA scholen gegaan om aan een nieuw, weliswaar verlaat schooljaar, te beginnen.
Vele UN scholen hebben als schuilplaats gediend tijdens en na het 50 dagen durende militaire offensief van Israël. Dat heeft gezorgd voor massale verplaatsingen van de kinderen en betrokkenen.
Nu de UNRWA bezig is met de eerste fase van onderwijs gericht op het geven van psychologische ondersteuning en allerlei recreatieve activiteiten, vragen wij U, laat uw licht schijnen over hen die de kinderen opvoeden en dat de kinderen een besef krijgen van nieuwe hoop voor hun families en hun toekomst.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Eeuwige, genadevolle God,
Wij bidden voor de Wereldwijde Week voor Vrede in Palestina en Israel (WWPPI), die zondag 21 september begint. Ook vragen wij Uw zegen voor het jaarlijkse initiatief van de pleitbezorgers van het Palestijnse en Israëlische Wereld Forum van de Wereldraad van Kerken.
Wees aanwezig, zo bidden wij U, als congregaties, en individuele burgers bidden en anderen onderwijzen hoe zij pleitbezorgers kunnen zijn voor politieke gevangenen die door Israel zijn opgesloten in gevangenissen.
Dat er toch een einde komt aan de illegale bezetting van Palestijns land.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Eeuwige,
Deze afgelopen weken heeft de Israëlische regering zijn masterplan bekend gemaakt om onder dwang zo’n 12.500 Bedoeïen weg te halen van het land van hun voorvaderen.
Dit is allemaal geschied zonder dit alles bekend te maken aan de Bedoeïen en in strijd met de aanbeveling van het Hoog Gerechtshof.
Wij bidden U dat dit onrechtmatige plan niet geïmplementeerd zal worden. Het houdt immers een lang en onacceptabele geschiedenis in van discriminatie tegen de oorspronkelijke Bedoeïnse gemeenschap.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.
Eeuwige,
Wij vragen uw zegen over de programma’s van Sabeel die deze week plaatsvinden.
Wij denken hierbij aan een vrouwen uitstap naar Haifa, een vrouwen bijeenkomst in Jeruzalem en aan Duitse, Franse en Zweedse groepen die Sabeel Nazareth zullen bezoeken.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Eeuwige,
Wij danken U speciaal voor de nieuwe interim directeur Rev. William Roberts uit Brits Columbia, Canada en binnenkort naar Sabeel Jeruzalem komt om zich bij ons te voegen.
Na een lange zoektocht zien we uit naar iemand met nieuwe energie en expertise.
God van wijsheid, wij vragen U, zegen hem en de staf van Sabeel en de vrijwilligers, nu zij zich voorbereiden op dit toch spannende nieuwe hoofdstuk van Sabeel.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij U voor de landen Bulgarije, Hongarije, en Roemenië.
Heer, onze God wij bidden U verhoor ons.

arabic Afbeelding: Onzevader in het Arabisch.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.