Wave of Prayer 19 februari 2015

Lees hieronder een vertaling van de gebeden die morgen tijdens de viering van Schrift en Tafel  op het kantoor van Sabeel Jeruzalem zullen worden uitgesproken.

Over de hele wereld gebruiken vrienden van Sabeel deze gebeden in persoonlijke gebedsmomenten of in publieke vieringen. Zo gaan de gebeden de hele wereld rond als een ‘golf van gebed’.

Het Israëlische Hooggerechtshof wees het beroep af in de zaak van de onterechte dood van de Amerikaanse activiste Rachel Corrie, die werd doodgedrukt door een Israëlische bulldozer in 2003, terwijl ze op geweldloze wijze een Palestijns huis beschermde tegen verwoesting in Gaza. Heer, wij bidden voor alle gewetensvolle internationale vrijwilligers die hier komen om op te staan tegen onrecht en die hun leven riskeren omwille van de mensenrechten.​​

Heer ontferm U.

Vorige week verwoestten Israëlische troepen het huis van een Palestijnse staats burger van Israël, die met haar vier kinderen in de Israëlische stad Lod (voorheen Lydda ) woonde. God van barmhartigheid, wij bidden om een einde aan Israëls onrechtvaardige praktijk van het slopen van Palestijnse huizen, of ze nu op de Westelijke Jordaanoever liggen, in Oost-Jeruzalem, of binnen de staat Israël.

Heer ontferm U.

De veertien jaar oude Malak al- Khatib werd onlangs vrijgelaten uit de gevangenis een paar weken eerder dan verwacht . Ze was door de Israëlische militaire rechtbank veroordeeld tot twee maanden gevangenis en was misschien wel het jongste Palestijns meisje dat is gearresteerd en veroordeeld door Israël . Heer, we zijn dankbaar dat ze thuis is bij haar familie, maar we zijn bezorgd om alle Palestijnse kinderen die nooit veilig zijn onder de militaire bezetting van Israël.

Heer ontferm U.

Samen met de rest van de wereld zijn we geschokt door de recente onthoofdingen door IS van 21 Egyptische koptische christenen in Libië die daarnaar toe verhuisd waren op zoek naar werk. Heer, wij bidden vurig om een einde aan alle geweld dat zoveel lijden teweeg brengt, vooral onlangs in North Carolina ( VS) en in het Midden-Oosten en Centraal-Afrika .

Heer ontferm U.

Heer, wij bidden voor onze Sabeel medewerkers en vrijwilligers die zich voorbereiden op een drukke periode van programma’s en overwerk verrichten voor zes evenementen deze week , waaronder: het presenteren van ons boek over geweldloos verzet in de islam en het christendom in Bethlehem, een ” quiz avond ” voor de jeugd, een gemeente reis naar Tel Arad en Jericho, een evenement voor jonge vrouwen en voor de jeugd en een bezoek aan een bejaardentehuis in Jeruzalem tijdens de vastentijd.

Heer ontferm U

We bidden samen met de Wereldraad van Kerken voor Italië, Malta , Portugal en Spanje .

Heer ontferm U.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.