Wave of Prayer 19 maart 2015

Lees hieronder een vertaling van de gebeden die afgelopen donderdag tijdens de wekelijkse viering van Schrift en Tafel op het kantoor van Sabeel Jeruzalem werden uitgesproken.

Over de hele wereld gebruiken vrienden van Sabeel deze gebeden in persoonlijke gebedsmomenten of in publieke vieringen. Zo gaan de gebeden de hele wereld rond als een ‘golf van gebed’.

Vandaag, woensdag 18 maart 2015 zullen de resultaten van de verkiezingen duidelijk worden en zal de winnende partij een nieuwe regering gaan vormen.

Eeuwige, God van erbarmen, tijdens de komende weken zal er een coalitie regering gevormd worden  door de leider van de winnende partij. Wij bidden U dat het daarbij zal gaan om de toekomst van zowel Israel als Palestina. We bidden U dat er ooit vrede en gerechtigheid zal zijn, geënt op de mensenrechten, voor iedereen. Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

 

De zestien jarige Hamza Abu Hashem van Beit Umar uit de Westelijke Jordaanoever zit al drie maanden in de gevangenis vanwege het gooien met stenen tijdens een demonstratie. Toen hij werd gearresteerd, hebben Israelische soldaten een hond laten komen van een van hun eenheden om hem aan te vallen.

Eeuwige, God van erbarmen, wij smeken en bidden tot U dat het Israëlische leger ophoudt met zulke gruwelijke praktijken, waar de kinderen emotionele trauma’s van over houden. Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

 

Tijdens deze week vindt de eerste voorjaarsdag plaats. Het is ook de week , waar in Palestina Moederdag gevierd wordt.

Eeuwige, God van genade, wij bidden U voor al die sterke vrouwen die in dit land zo dapper en met zoveel zorg en aandacht  hun kinderen opvoeden. Zij doen dat in een land waar zoveel onzekerheid en onveiligheid is en tegelijkertijd hopen zij op een betere toekomst voor hun kinderen. Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

 

 Eeuwige, wij vragen U om uw overvloedige zegen over de veelheid van evenementen deze week en tegelijkertijd danken wij onze staf en vrijwilligers voor al hun inzet en arbeid gedurende deze drukke tijd.

In Jeruzalem zal het boek The Bible and the Palestine Israel conflict gepresenteerd worden. Daarnaast is er eieren zoektocht voor kinderen en een gemeentelijk Forum dat over Jeruzalem gaat onder leiding van Rev. Naim Ateek. Ook is er een Kruisweg, ofwel Contemporary way of the Cross genoemd die samen met de gemeenschap gelopen wordt. Wij vragen ook uw zegen over een bijeenkomst met kinderen op Pasen in Nazareth en voor een vergadering waar jongeren elkaar ontmoeten. Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

 

Samen met de Wereldraad van Kerk bidden wij voor de landen Cambodja, Laos en Vietnam. Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.