Wave of Prayer 19 maart

Dit is de vertaling van de Wave of Prayer van donderdag 19 maart 2020.

De 22ste week van de KUMI NOW- actie is online te volgen (https:kuminow.com/al-haq). Deze week richt Kumi Now zich vooral op het gebruik  van de natuurlijke hulpbronnen in de bezette Palestijnse gebieden. Dit betekent dat we deze week de tijd nemen om het verhaal van Al-Haq te bestuderen en het werk van Na’Imah Mohammed Dadak voor we beginnen aan het werk van Kumi Now. Het gaat over de bewustwording m.b.t. het gebruik van de natuurlijk hulpbronnen.

Eeuwige, Wij bidden er voor dat Israël stopt met het stelen van Palestijnse natuurlijke  hulpbronnen. Eeuwige, in Uw  genade. . . . hoor ons gebed.

Bethlehem, Beit Sahour en Beit Jala werden  afgesloten  als gevolg van het COVID-19 virus .In andere gebieden legt Israël striktere en strengere  beperkingen op als het aantal besmettingen stijgt. Tot op nu zijn er geen gevallen in Gaza bekend. Hier zou elke besmetting een enorme druk op de reeds overbelastte gezondsheidszorg betekenen.

Uw zoon, Jezus Christus, reisde door de dorpen en steden van dit land en ”heelde alle ziektes”. Op Uw bevel werden de zieken beter. Schenk ons Uw genade in het midden van de wereldwijde verspreiding van het coronavirus opdat wij Uw genezende liefde mogen ervaren. Genees hen die  met het virus besmet zijn. Moge zij hun krachten en gezondheid  herkrijgen door de kwaliteit van de medische zorg.  Genadige, . . . . .hoor ons gebed.

Op woensdag 11 maart werd  tijdens de ongeregeldheden in het dorp Beita ten zuiden van Nablus ( in het noorden van de West Bank) de 15-jarige Mohammed Hamayel in zijn gezicht geraakt en gedood door  kogels afgevuurd door het Israëlische leger tijdens ongeregeldheden.

O God, wees met de familie van Mohammed Hamayel in hun verdriet om het verlies van een lid van hun familie.  Geef hen Uw genade en vrede om te treuren en hem te blijven herinneren, wiens leven zo ruut werd afgebroken.  Eeuwige,  . . . . door Uw genade, hoor ons gebed.

De president van  het Palestijnse Olympisch Committee (POC) Jibril Rajoub heeft het werk van de vrouwelijk staf van de  organisatie geprezen. Hij voegde zich bij de vrouwen die in de POC werken om lof te uiten over de invloed  die de vrouwen maken door te zeggen: ”We eren de Palestijnse vrouwen die met hun aanwezigheid en vasthoudendheid hun land en hun doel dienen . . . . vrouwen die moeders en zusters zijn die we liefhebben.Hun trots en hun inspanningen hebben een belangrijke  bijdrage gegeven  aan de sport.

Lieve God, . . . . wij danken U voor de  vrouwen overal en wij bidden voor hun voortdurende kracht en doelgerichtheid.  Leg Uw handen op hen en leidt hen in hun voortdurende strijd voor vrede en gerechtigheid, leg Uw handen op hun families en hun gebieden.  HEER, in Uw genade. . . . . hoor  ons gebed.

Op woensdag 12 maart heeft de Israëlische bezettingsmacht,  volgens een plaatselijke bron, een huis dat  in het bezit is van Palestijnen geruïneerd. Het huis stond in het dorp Freidis dat zich in het bezette  West Bank gebied ten oosten van de stad Bethlehem bevindt. De troepen vielen het gebied aan en vernielden het huis dat 1 verdieping en 130 vierkante meter groot was. Het huis, in bezit van Hazem Abu Muhaimid,  zou zonder  Israëlische toestemming gebouwd zijn. Deze  toestemming is niet vereist  op de West Bank onder gezag van de Palestijnen.

Eeuwige . . . ,wij bidden voor allen die gedwongen worden hun eigen huis in Palestina te vernielen of toe moeten laten dat de Israëlische autoriteiten dit doen. Wij bidden dat deze onmenselijke, onrechtvaardige en onwettige politiek ophoudt en dat Palestijnen het recht  krijgen om huizen te bouwen voor hun gezinnen.  Eeuwige, in Uw genade. . . . . . hoor ons gebed.

De Palestijnse Minister van Buitenlandse Zaken Riyad Malki uitte sterke kritiek op het feit dat Palestijnen in het bezette Jerusalem als “niet-Israëlisch” en “Arabische inwoner” worden gekwalificeerd in een rapport van de US State Department. De minister beschuldigde de Verenigde Staten er van termen te gebruiken die door de rechtse regering in Israël worden gebruikt.

Eeuwige, wij bidden dat het internationale recht mag overwinnen over ontkenners van elk recht en erkenning van de cultuur en geschiedenis van het Palestijnse volk.  Trouwe God, in Uw genade . . . . . hoor ons gebed.

Wij voegen ons bij de Wereldraad van Kerken in hun gebeden voor de landen Estland, Letland en Litouwen,  Almachtige , in Uw genade. . . . hoor ons gebed.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.