Wave of Prayer 2 maart 2017

Lees hieronder een vertaling van de gebeden die vandaag tijdens de wekelijkse viering van Schrift en Tafel op het kantoor van Sabeel Jeruzalem zullen worden uitgesproken. Over de hele wereld gebruiken Vrienden van Sabeel deze gebeden in persoonlijke gebedsmomenten of in publieke vieringen. Zo gaan de gebeden de hele wereld rond als een ‘golf van gebed’.

Vreugdevolle mensenmassa’s verzamelden zich op zaterdagavond in verschillende Palestijnse steden om te kijken naar de hoogst waarschijnlijk te verwachten winnaar van  de Arabische Idol zanger die in Berout meedeed aan deze verkiezing . Sinds november heeft men dit spektakel al met miljoenen kijkers gevolgd. Tot grote vreugde van de Palestijnen is Yacoub Shanin uit Bethlehem tot winnaar uitgeroepen. Dit is de tweede keer dat een Palestijn gewonnen heeft sinds het begin van deze Arabische Idol wedstrijd in 2011.

 

Eeuwige, wij beginnen met een licht gemoed en dankbaarheid aan deze week vanwege deze niet te voorziene wereldfaam van de Palestijn Yacoub Shanin die gewonnen heeft tijdens de TV show van de Arabische Idol festiviteit. Wij bidden U dat u hem blijft zegenen en dat hij zijn stem gebruikt om bewustzijn voor gerechtigheid te laten klinken voor het Palestijnse volk.

Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Mohammed al-Qeeq, de Palestijnse activist en journalist is aan een hongerstaking begonnen nu hij op de 6de februari veroordeeld is tot een administratieve gevangenschap verordend door de Israëlische bezettings- autoriteiten. Hij werd gearresteerd op 15 januari 2017 ten noorden van Ramallah. In 2016 heeft al-Qeeq, 35 jaar oud, om dezelfde reden zonder enig vorm van een behoorlijk proces, ook een hongerstaking van 94 dagen uit gezeten. Hij is in mei 2016 vrijgelaten. Ook Jamal Abu Leil en Raed Mteir van het Qualandia vluchtelingenkamp ten noorden van Jeruzalem zijn om dezelfde reden op 16 februari aan een hongerstaking zijn begonnen.

 

Eeuwige, wij bidden voor die Palestijnen die zeer moedig kiezen voor verschillende manieren van geweldloos verzet zoals hongerstakingen. Wij bidden U in het bijzonder voor die Palestijnen die gevangen zijn genomen zonden enig vorm van proces. Wij vragen U ondersteun hén en alle andere hongerstakers.

Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Er worden nog steeds voorbereidingen getroffen voor de 10de Internationale Sabeel Conferentie die volgende week wordt gehouden. Dat gebeurt op verschillende plaatsen: Bethlehem, Hebron, Jeruzalem, Nazareth, de bezette Syrische Golan hoogte en het Meer van Galilea. Deze week zijn de deelnemers uit verschillende landen zich aan het voorbereiden op de reis.

 

Eeuwige, wij bidden U om de veiligheid van alle pelgrim conferentiegangers zowel uit het buitenland als de mensen ter plaatse. Dat zij goed mogen aankomen voor de 10de Internationale Conferentie van Sabeel. Wij blijven bidden voor de deelnemers, de sprekers, zij die het organiseren, de staf en de vrijwilligers nu de laatste dagen van voorbereiding zijn aangebroken.

Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Op vrijdag hebben Israëlische troepen een grote mars in de oude stad van Hebron uiteen geslagen. Dit alles omdat de inwoners van deze stad en internationale activisten vroegen om heropening van de gebarricadeerde straten  en het wegsturen van de illegale verblijvende kolonisten uit de stad. Deze mars werd gehouden vanwege het feit dat 23 jaar geleden er een massa moord had plaatsgevonden in de Ibrahimi moskee. De Joods-Amerikaanse kolonist Baruch Goldstein ging de Ibrahimi te Hebron moskee binnen en doodde 29 Palestijnse Moslims toen zij aan het bidden waren.

 

Eeuwige, wij schreeuwen het uit als zulke ongerechtigheden plaatsvinden bij diegenen die in Hebron wonen, met name diegenen die lijden onder het  economische en sociale geweld wat gebeurt door het sluiten van Shuhada straat. Wij bidden U om heling en genezing van het land waarin wij wonen en voor vrede voor hen die leven onder zoveel angst en vervolging.

Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Honderden leden van een kleine minderheid van de Egyptische Koptische kerk, zijn van het  Sinai schiereiland gevlucht naar Ismailiya stad 115 kilometer ten noord- oosten van de hoofdstad Cairo. Dit gebeurde na een heleboel gerichte dodelijke ongelukken die veroorzaakt waren door een plaatselijke terrorist.  Er zijn in februari zeker zeven christenen  getroffen door verschillende aanvallen in de plaats El Arish stad in de Sinaï woestijn. Zeker 90 families hebben volgens een officiële woordvoerder van de Koptische orthodoxe kerk Ismailiya stad bereikt.

Eeuwige, wij bidden U dat Egypte een veilige haven blijft, een land die ook de heilige familie opnam toen zijn op de vlucht waren voor Herodes. Wij blijven bidden voor de kerk in Egypte en speciaal voor diegenen die vervolgd worden in uw Naam. Wij vragen ook om uw erbarming en begrip wanneer wij het niet waarmaken onze vijand lief te hebben.

Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen België, Luxemburg en Nederland.

Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

 

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.