Wave of prayer 2 september 2021

De Online bijeenkomst van Kumi Now richtte de aandacht deze week op Palestijnse kunstenaars en  hoe zij  als kunstenaars geweldloos tegenstand bieden tegen de Israëlische bezetting. Volgende week dinsdag, 7 september, bespreekt Kumi Now de financiering  van onderwijs en politiek in Palestijns Israël.  Israël hanteert een gescheiden en onevenwichtig  schoolsysteem voor Joods-Israëlische leerlingen en voor Palestijnse leerlingen. Alle Israëlische scholen ontvangen belasting ondersteuning voor Joods -Israëlische leerlingen. Palestijnse leerlingen, Moslimleerlingen en Druzen. ontvangen een lagere subsidie dan de Joodse scholen. De Israëlische regering heeft ook drastische subsidie verminderingen  ingevoerd voor  niet-Joodse privé-scholen in de afgelopen 10 jaar.                                                                                                                                                                   

Gebed:                                                                                                                                                                 

Eeuwige, wij bidden dat de Israëlische regering in opspraak komt  over de ongelijke fundering van verschillende scholen. Wij bidden dat elke leerling in een Palestijns/Israëlische school de zelfde  mogelijkheden krijgt om zijn /haar  doel te bereiken, onafhankelijk van religie of etniciteit.      

Eeuwige, in Uw genade. . . . hoor  onze gebed. 

 

Nadia Habash werd  gekozen als eerste vrouwelijke vakbondsleider in Palestina.  Ze gaat de Palestijnse Engineering Union leiden. Ze was hoogleraar architectuur aan de Birzeit Universiteit en heeft in 1998,  samen met haar broer,  een prijswinnende praktijk opgezet: de Habash Consulting Engineers.                                                                                                                                                          

Gebed: Eeuwige, wij danken U voor het schitterende talent van Nadia Habash en voor  haar moed en verantwoordelijkheidsbesef om haar land te dienen als vakbondsleider in een beroep dat door mannen gedomineerd wordt.

Eeuwige, in Uw genade . . . . . hoor ons gebed.

 

Lyad Shalaby is doof en zit al sinds zijn 13e in een rolstoel maar hij heeft zijn handicap overwonnen door in de Paralympische Spelen  van Tokyo een medaille te winnen. Op woensdag 25 augustus werd hij de eerste  Arabische Israeliër die een gouden medaille won tijdens de  finale van de 100 meter rugslag.                                                                                                                                                             

Gebed: Eeuwige, wij danken U  voor de vasthoudendheid van Lyad om zijn handicap te overwinnen en om met succes deel te nemen aan de Paralympische Spelen. Wij bidden dat hij jonge mensen, die met fysieke problemen worden geconfronteerd, inspireert  om door te zetten  hun kracht en fitness te verbeteren.  

Eeuwige, in Uw genade . . . . hoor ons gebed.

 

Het dorp Tabgha ligt aan de oevers  van het meer van Galilea. Traditioneel wordt hierover verteld dat dit de plaats is waar Jezus  de broden en de vissen vermeerderde. Op deze plaats staat een klooster dat door Duitse Benedictijnen wordt geleid. Op woensdag 18 augustus hebben vandalen een gietijzeren kruis dat vast zat aan een open lucht altaar van steen dat daar staat, neergehaald.                                                                                   

 

Gebed:  Eeuwige, wij bidden voor de mensen die symbolen omverwerpen die door anderen worden vereerd.  Wij vragen U: leidt hen naar het pad der liefde en respect voor het geloof van andere mensen. 

Eeuwige, in Uw genade . . . . hoor ons gebed. 

 

Van  woensdag 25 augustus tot vrijdag 27 augustus stond er een protest-tent op de markt van Tel Aviv. De organisatoren van dit protest deden een beroep op het Israëlische publiek oog te hebben voor het geweld door kolonisten en Israëlische soldaten tegen Palestijnen. De kolonisten en het leger proberen om op die manier de Palestijnen te dwingen het land en hun grond  te verlaten.         

 

Gebed:                                                                                                                                                                        

Eeuwige, wij bidden dat steeds meer mensen in Israël en in de hele wereld gaan zien dat de Palestijnen lijden onder de onderdrukking door  de Israëlische bezetting. Wij bidden dat velen de moed hebben de Israëlische regering  te confronteren met hun apartheidspolitiek.                                                                    

Eeuwige. In Uw genade . . . . . hoor ons gebed.

 

Ahmed Salima, een jonge Palestijn uit Oost Jeruzalem, was net klaar met zijn werk in een restaurant aan de Mahane Yehuda-markt te Jeruzalem toen hij in de nacht van donderdag 19 augustus werd aangevallen. Een groep van vijf jonge Israëliers  pakte hem beet en staken hem . Hij werd naar het ziekenhuis gebracht met meerdere steekwonden .                                                      

 

Gebed:

Eeuwige , wij bidden voor Ahmeds volledig herstel van die wrede aanval.  Wij bidden dat zijn aanvallers voor het gerecht moeten verschijnen.  Wij bidden om een einde  aan het veelvuldige inter- raciale geweld en de haat die uitbreekt in heel Israël en Palestina.                                                

Eeuwige, in Uw genade. . . . hoor ons gebed.

 

Het nieuwe schooljaar is in augustus begonnen voor de scholen in Gaza en bezet Oost Jeruzalem. De Israëlische scholen starten 1 september.                                                                                            

Gebed:                                                                                                                                                                          

Eeuwige, wij bidden  dat jonge Palestijnse leerlingen die hun studie beginnen en die ook  doorzetten zelfs als veel leerlingen  onder onderbreking en onrust moeten lijden die veroorzaakt worden door de Israëlische bezetting en Covid-19. 

Eeuwige, In Uw genade. . . . . hoor ons gebed. 

 

Wij bidden samen met de Wereldraad van Kerken  voor de landen Kaap Verdië, Gambia ,Guinee,  Guinee Bissau en Senegal. Eeuwige, in Uw genade. . . . . .  hoor ons gebed.

 

 

.

Dit delen: