Wave of Prayer 21 mei 2020

De Wave of Prayer van donderdag 21 mei 2020. In het Nederlands vertaald voor Kairos-Sabeel Nederland door Jacqueline Smits. Als altijd is op de opzet: achtergrondinformatie gevolgd door een gebedsintentie.

Kumi Now is begonnen met  een wekelijks video gesprek met organisaties die met de Palestijnen samenwerken. Alle informatie die nodig is  om deel te nemen aan zulke gesprekken is beschikbaar op Kumi Now Online(www.kuminow.com/online) . De eerste video gaat over het werk van Dr Mazin Qumsiyeh en het Palestine Museum of Natural History en vindt plaats op 2 juni om 18.00 uur.

Eeuwige, wij danken U voor de mogelijkheid om techniek te gebruiken om de wereld te bereiken en met elkaar andere mensen te ontdekken met hun hoop en hun dromen. Heer, ontferm U.

Op dinsdag 12 mei maakte de Palestijnse Minister van Volksgezondheid, Dr Al Kaila, bekend dat Palestina gedurende in 5 dagen achter elkaar geen nieuw geval van Covid-19 had geregistreerd. De eerste besmettingen kwamen in Bethlehem voor. De stad is nu verklaard virusvrij te zijn maar lijdt nu onder een serieuze  economische depressie  voornamelijk ten gevolge van afwezigheid van toerisme.

Eeuwige, wij bidden voor allen in Palestina en Israël en in de hele wereld  die hun geliefden hebben verloren ten gevolge van de Covid-19 pandemie.  Wij bidden ook voor de mensen die hun inkomen hebben verloren en die nu armlastig zijn, wij bidden dat hulp geboden wordt aan mensen in nood. Heer, ontferm U.

Maandag 13 mei schoten Israëlische soldaten van het bezettingsleger een 15-jarige Palestijnse jongen dood. De jongen heette  Zeid Qeisieh en kwam uit het Fawwar Refugee Camp ten zuiden van Hebron. Zeid werd door zijn hoofd geschoten en 4 andere jongens werden ook beschoten en raakten gewond. Plaatselijke rapporten stellen dat de jongeren in gevecht raakten met soldaten toen die het kamp binnenvielen.

Eeuwige,  wij bidden voor de familie van Zeid in hun verdriet over het verlies van hun zoon. Wij bidden dat de jonge generatie Palestijnen niet veroordeeld wordt hun hele leven door te moeten brengen in vluchtelingen kampen waarbij zij dagelijks het geweld van de bezettende macht moeten ondergaan. We bidden dat een eerlijke oplossing voor het voortdurende Palestijnse bezettingsprobleem wordt gevonden en zodat deze jongeren hoop krijgen. Heer, ontferm U.

Drie  belangrijke officials van de Verenigde Naties hebben opgeroepen de Palestijnse kinderen die in Israëlische gevangenissen en opvangtehuizen vast zitten vrij te laten. Aan het eind van maart 2020 zitten 194  Palestijnse kinderen vast in afwachting van hun rechtszaak. Tijdens de pandemie moeten kinderen,  die vast gezet zijn, rechtmatig , worden vrij gelaten en hun gevangenschap moet worden verboden om meer besmettingen te voorkomen.

Eeuwige, wij roepen tot U vanwege de Palestijnse kinderen die voor onbepaalde tijd  vast zitten in Israëlische gevangenissen  zonder ten laste legging. Wij willen  “denken aan de gevangen alsof je zelf in de gevangenis zit”  (Heb 13:3).  Heer, veel van deze kinderen zijn doodsbang en ze missen hun familie,  wij bidden voor hun vrijlating. Heer, ontferm U.

Sinds begin dit jaar vonden vijf van de elf Palestijnse vrouwen de dood door huiselijk geweld.  Die vijf vrouwen vonden de dood tijdens de lockdown die in maart begon. Een toename van gevallen van huiselijk geweld, kindermisbruik en seksueel geweld wordt gemeld.

Eeuwige,  wij bidden dat de druk die mensen over de hele wereld ondervinden sinds het begin van de Covid-19 pandemie vermindert nu de gezinnen zich moeten aanpassen aan het “nieuw normaal”, de levenswijze met meer beperkingen. Wij bidden in het bijzonder dat de toename van huiselijk geweld in Palestijnse gezinnen eindigt zodat de sterke Palestijnse vrouwen kunnen leven zonder de dreiging van geweld binnen hun eigen familie. Heer, ontferm U.

Op 21 mei viert de UNESCO elk jaar  de Dag voor Culturele Diversiteit, Dialoog en Ontwikkeling. Het is een dag waarop de verschillende culturen in de hele wereld worden gepromoot. Ook wordt aandacht gevraagd voor de manier waarop diverse gemeenschappen ondersteund kunnen worden in hun ontwikkeling. Dan denken wij vooral aan Palestijnse handwerkslieden die proberen de Palestijnse cultuur  levend te houden door met Olijfboomhout, parelmoer, weefstoffen en veel andere materialen te werken.

Eeuwige, wij bidden dat wij allemaal kunnen leren  van de manier waarop onze gemeenschappen vaart moesten minderen ten gevolge van de pandemie. Help ons onze omgeving  en de gemeenschap om ons heen te leren respecteren. Heer, ontferm U.

Wij voegen ons bij de gebeden van de Wereldraad van Kerken voor de eilanden in de Indische Oceaan : Comoros, Madagaskar, de Maldiven, Mauritius en de Seychellen.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.