Wave of Prayer 22 april 2021

Elke week publiceert Sabeel Jeruzalem gebeden, de Wave of Prayer. Deze gebeden geven een goed beeld van de hoop, het verlangen en de zorgen van de Palestijnse christelijke gemeenschap in Palestina en Israël. Kairos-Sabeel Nederland geeft ze graag in vertaling aan u door! De gebeden hebben een vaste opbouw: telkens een stukje achtergrondinformatie, gevolgd door een gebedsintentie.

Deze week heeft de vergadering van Kumi Now het gehad over de politiek van de Israëlische militaire dwang om Palestijnse gevangenen in administratieve gevangenschap te houden.Tegen het einde van 2019 waren er 464 Palestijnen die op deze manier in de gevangenis zaten. Volgende week focust Kumi Now on The Nation State Law (de vertaling hiervan vind ik moeilijk) die in de Knesset op 1 mei 2018 is aangenomen.
Eeuwige, wij bidden voor de honderden Palestijnen die onder administratieve detentie worden gehouden zonder vooruitzicht op een aanklacht of een eerlijke rechtsgang. Dat zij niet wanhopig bezwijken onder deze grote druk. Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed.
Het Internationale Jaarlijkse rapport van Amnesty International uitgebracht op woensdag 7 april sprak zich uit tegen geïnstitutionaliseerde discriminatie dat de Israëlische autoriteiten lieten zien door hun grote fout om geen vaccin te leveren voor de vijf miljoen Palestijnen. Veel gevallen van Covid zijn geconstateerd en dit getal is ook omhoog gegaan, met name in de West Bank en Gaza. Slechts 100.000 mensen op de West Bank en 30.0000 in Gaza zijn tot nu toe gevaccineerd.
Eeuwige, wij bidden dat er meer vaccin in voorraad komt door Covax en door de rijkere landen, om zo diegenen die verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van Palestijnen in de bezette gebieden en in Gaza te helpen. Want zo alleen kan het aantal besmettingen omlaag gaan. Eeuwige in uw genade….hoor ons gebed.
Op vrijdag 9 april verloor een dertien jarige Palestijnse jongen toen er op hem geschoten werd door een Israëlische soldaat in een nevendorpje Bab al-Zawiya in Hebron, het zicht van zijn rechter oog. Izzal- al Din was na schooltijd aan het werk in een groenten winkel en keek naar een incident tussen soldaten en mensen die in de buurt protesteerden, toen het schieten begon.
Eeuwige, wij bidden voor Izz nu hij herstellende is van het trauma dat hij heeft meegemaakt en zijn rechter oog kwijt is. Wij vragen dat dit incident  zeer zorgvuldig wordt onderzocht door de Israëlische militaire politie. Eeuwige in uw genade, …..hoor ons gebed.
Op vrijdag 9 april werden in twee verschillende steden in het noorden van Israël drie Palestjnen gedood. Het dodental van Palestijnen sinds het begin van 2021 is gestegen tot 25.
Eeuwige, wij bidden dat de nalatige onverschillige houding die de Israëlische politie laat zien om crimineel geweld begaan door Palestijnse gemeenschappen, zal veranderen. Wij vragen dat de politie en de Palestijnse gemeenschappen die in Israël wonen samen zullen werken om dat getal van moord aanslagen te verminderen. Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed.
Op zaterdag 10 april hebben de gemeente van Bethlehem en het Palestijnse ministerie van cultuur, de Bethlehem hoofdstad van cultuur, voorzien van allerlei voorstellingen. Deze zijn nu on line gezet, zodat iedereen er van kan genieten. Wat een feest!
Eeuwige, wij danken U voor de creativiteit van de artiesten, de dansers, en de schrijvers die hun gaven gebruiken om onze geesten wat te verlichten tijdens deze pandemie en slechte economische tijden. Eeuwige, in uw genade…..hoor ons gebed
Het Israëlische Hoge Gerechtshof heeft op maandag 1 april besloten dat de Israëlische autoriteiten door mogen gaan met het gebruiken van zijn ’Cyber Unit’ om censuur uit te oefenen als het gaat social media, zoals Facebook en Twitter. De staat hoeft de gebruikers van social media niet te informeren over censuur en om deze reden kunnen zij daarom hun rechten niet verdedigen ten aanzien van de censuur.
Eeuwige, wij bidden dat de Israëlische autoriteiten een begin maken met de vrijheid van meningsuitingen en ophouden om censuur toe te passen on social media, zowel in Palestina als in en Israël. Eeuwige in uw genade…..hoor ons gebed.
De Brits-Palestijnse filmmaker Farah Nabulsi’ heeft vanwege zijn korte film ‘The Present’ een award gewonnen voor de beste korte film in 2021. Dit gebeurde op 10 april in de British Academy of Film and Televison Arts ( BAFTA). De film vertelt het verhaal van Yousef, door Saleh Bakri gespeeld die zijn jonge dochter meeneemt naar het Israëlsch bezette gebied de West Bank, om ter gelegenheid van zijn trouwdag een cadeau te kopen voor zijn vrouw.
Eeuwige, uw zoon Jezus uit Nazareth is het licht voor de volkeren en wij bidden dat hij de ogen opent van hen die blind zijn voor het lijden van hen die leven onder bezetting in het heilige Land, het lijden dat maar doorgaat. Eeuwige in uw genade,…..hoor ons gebed.
Op woensdag 14 april heeft de United Nation’s Office for the Coördination of Humanitarian Affairs (OCHA) hun rapport vrijgegeven over de toename van aanvallen door de Israëlische kolonisten gericht op de Palestijnen. In 2020 waren er 771 incidenten van kolonisten geweld waardoor 113  Palestijnen gewond raakten. Daarbij werden ook nog 9646 bomen beschadigd en 148 voertuigen.
Eeuwige, wij bidden dat er een halt toegeroepen wordt aan de illegale uitbreiding van Israëlische nederzettingen in de West Bank. Dat er ook een einde komt aan de intimidatie van de Palestijnen door de kolonisten. Dit alles om ze uiteindelijk van hun land te verjagen. Eeuwige in uw genade…..hoor ons gebed.
Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen Belarus, Moldavië, Rusland en Oekraïne.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.