Wave of Prayer 22 januari 2015

Lees hieronder de gebeden die morgen tijdens de wekelijkse viering van Schrift en Tafel  op het kantoor van Sabeel Jeruzalem zullen worden uitgesproken.

Over de hele wereld gebruiken vrienden van Sabeel deze gebeden in persoonlijke gebedsmomenten of in publieke vieringen. Zo gaan de gebeden de hele wereld rond als een ‘golf van gebed’.

Vorige week kondigde het Internationale Gerechtshof aan dat het een voorlopig onderzoek wil instellen naar mogelijke oorlogsmisdaden van Israël in de Palestijnse gebieden, ook naar Israëls militaire aanval op Gaza van afgelopen zomer waarbij veel burgerslachtoffers, onder wie 500 kinderen, vielen onder de Palestijnen. Heer, we bidden dat in alle onderzoeken waarheid zal worden gezocht, recht zal worden gedaan en straffeloosheid zal eindigen.

Heer ontferm U.

Spanningen in de Negev in zuid Israël zijn toegenomen nadat vorige week een man uit het Bedoeïenen dorp Rahat werd gedood in de patio van zijn huis tijdens een politieoverval. In strijd met een overeenkomst reden Israëlische politiemannen in op de begrafenisstoet van deze man om een aanvaring teweeg te brengen. Rond 20 mensen uit Rahat werden gewond en een man overleed ten gevolge van het inademen van traangas. God van genade, we bidden om een einde aan het excessieve gebruik van geweld van Israël tegen de Bedoeïenen inwoners van Israël en aan de discriminatie en verplaatsing van deze inheemse gemeenschappen.

Heer ontferm U.

Elf auto’s in de Palestijnse wijk Beit Safafa in zuidoost Jeruzalem werden vernield afgelopen woensdag door een actie van Joodse extremisten die banden doorsneden en anti Arabische graffiti op de motorkap van een van de auto’s spoten. Heer, we bidden dat extremistische daden ingegeven door racisme in de stad en het land mogen worden vervangen door verdraagzaamheid, mensenrechten, en rechtvaardigheid en vrede voor alle mensen in dit land.

Heer ontferm U.

Heer, we blijven vragen om uw zegen over onze activiteiten in Nazareth en Jeruzalem, ook over de bijeenkomst aanstaande dinsdag waarin we in een Skype verbinding met de schrijver Alain Weaver praten over zijn nieuwe boek Mapping Exile and Return.

Heer ontferm U.

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden we voor Algerije, Libië, Marokko, Westelijk Sahara en Tunesië.

Heer, ontferm U.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.