Wave of Prayer 22 september 2016

Lees hieronder een vertaling van de gebeden die vanmorgen tijdens de wekelijkse viering van Schrift en Tafel op het kantoor van Sabeel Jeruzalem zijn uitgesproken.
Over de hele wereld gebruiken Vrienden van Sabeel deze gebeden in persoonlijke gebedsmomenten of in publieke vieringen. Zo gaan de gebeden de hele wereld rond als een ‘golf van gebed’.

Op vrijdag 23 september hebben de vrienden van Sabeel Nederland een inspiratie middag georganiseerd met als thema: Gezocht: een nieuwe route naar een rechtvaardige vrede in Palestina/Israël.
‘Denken en handelen voorbij Oslo’ . Deze conferentie valt samen met de week van de PIEF, het Israëlisch-Palestijns Forum van de Wereldraad van Kerken. Een week van getuigenis geven en actievoeren als ondersteuning om een eind te maken aan de illegale bezetting van Palestina.

Eeuwige, wij bidden U dat deze conferentie meer mensen zal inspireren om te zoeken naar een rechtvaardige vrede in Palestina en Israël. Dat deze conferentie een handreiking mag bieden aan vredestichters die zich al verbonden hebben met het gegeven, vrede en gerechtigheid na te te streven.
Wij danken U ook voor de wereldwijde solidariteit die er is om een einde te maken aan de bezetting.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Hebron, de grootste stad op de Westelijke Jordaanoever heeft de titel gekregen van de Wereldstad van de kunst. Dit is de allereerste keer dat dit gebeurt. Hebron is bekend om zijn grote variëteit van industriële en decoratieve kunst, en ook om zijn porselein, aardewerk, glaswerk producten en om kunstwerken van olijfhout en leer.

Eeuwige, wij danken U voor de mensen uit Hebron die ondanks alles wat daar aan verschrikkelijks gebeurt zich staande houden. Wij bidden U voor de arbeiders die dag in dag uit worden vernederd door de Israëlische militairen bij de checkpoints als zij op weg zijn naar hun dagelijkse arbeid.
We denken ook aan de winkeliers wiens winkels in beslag zijn genomen door het leger en die niet instaat zijn hun dagelijkse brood te verdienen.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Geweld houdt aan in de bezette gebieden:
-een zesjarig meisje Lama Mousa werd afgelopen zaterdagavond in het dorp al-Khader overreden en gedood door een Israëlische kolonist.
-Fares Khadour werd beschoten door het Israëlisch leger toen hij met een vrouwelijke passagier in de auto reed. Hij werd gedood en de vrouwelijke passagier raakte gewond. Het schieten gebeurde toen hij met opzet zijn auto tegen een bushalte ramde.
-Het Israëlische leger schoot Mohamed al-Sarrahin dood tijdens een militaire aanval in het dorp Beit Ula, in het zuiden van het bezette Westelijke Jordaan district van Hebron.
-Sayid Amro werd gedood bij de Damascus Poort, de ingang naar de oude stad van Oost Jeruzalem. De politie zei dat Sayid een Jordaans ID kaart bij zich had en dat hij probeerde Israëlische soldaten neer te steken met een mes.
-De 25 jarige Hatem al-Shaloudi, een inwoner van Tel Rumeida in een van de buitenwijken van Hebron werd ook neergeschoten door het Israëlische leger toen hij probeerde iemand met een mes aan te vallen.
-De zeventien jarige Amir en een 21 jarige Mohanad al Rajabi, beiden verdacht van het neersteken van de grens politie in de Westelijke Jordaan oever, zijn neergeschoten en gedood afgelopen maandag bij de Ibrahimi moskee in Hebron.
-De zestien jarige Issa Tarairah werd afgelopen dinsdag neergeschoten dicht bij Hebron nadat hij bedreigingen had geuit met een mes.

Eeuwige, wij bidden U een einde te maken aan deze situatie van geweld en tegengeweld tussen Palestina en Israël. Inspireer de mensen uit de hele wereld om echte vredestichters te zijn ondanks alle haat, vijandschap en geweld om hen heen. Dat zij durven opkomen voor gerechtigheid waar ongerechtigheid gebeurt, voor hoop waar wanhoop regeert, en voor liefde waar apathie de mensen stil houdt.
Heer, onze God wij bidden U verhoor ons.

Twee boten met een vrouwelijke bemanning gingen afgelopen woensdag op weg van Spanje naar Gaza in een poging om de al negenjarig durende blokkade van Israël te doorbreken. De boot genaamd ‘De vrouwen boot richting Gaza’ is de vierde op de rij door vrouwen bemand met 20 vrouwelijke activisten en hoog in rang geplaatste mensen aan boord met de Arabische naam Zaytouna (‘Olijf’) en Amal (‘hoop’).

Eeuwige, de mannelijke leerlingen van Jezus schreeuwden het uit om hen te redden vanwege de storm op het meer van Galilea.
Wij bidden U voor de veiligheid van deze vrouwelijke leerlingen die zonder vrees per boot naar Gaza koersen om de hongerigen te voeden, de naakten te kleden en medicijnen te verstrekken aan hen die ziek zijn.
Wees hen nabij en bescherm hen met uw voorzienigheid nu zij zo willens en wetens zich in de storm begeven om verlichting te geven aan een blinde wereld en de gevangenen vrij te laten.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

Samen met de Wereldraad van Kerken bidden wij voor de landen Bulgarije, Hongarije en Roemenië.
Heer, onze God, wij bidden U verhoor ons.

KAIROS SABEEL zet zich in voor rechtvaardige vrede in Palestina.